FORNØYD: Aksel Lund Svindal var brukbart fornøyd etter sesongåpningen i verdenscupen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FORNØYD: Aksel Lund Svindal var brukbart fornøyd etter sesongåpningen i verdenscupen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

- Bekreftelse på at det jeg har gjort har vært riktig

Svindal jakter på godfølelsen.

Aksel Lund Svindal fikk en god verdenscupstart søndag. Fram mot de første fartsrennene i Lake Louise og Beaver Creek skal han jakte godfølelsen i utfor og super-G.

- Nå kommer jeg til å fortsette å terpe videre på storslalåmen, og så blir det å forsøke å finne den siste «touchen» i utfor og super-G, slik at jeg kan prøve å vinne i Lake Louise, sa Svindal til NTB før han forlot Sölden.

- Jeg føler det har vært mye mengde på trening i det siste og mindre rå kvalitet. Det skal jeg forandre på.

TV-oppgaver Han kommer til å trene i Pitztal- og Sölden-området, men han har også noen TV-oppgaver og en liten jobb for arrangøren i Kitzbühel å ta seg av.

- Jeg blir nok her det meste av neste uke. Deretter legger jeg inn en liten tur til Norge, før vi reiser til Canada og USA, fortalte Svindal, som var forsiktig med å legge altfor mye i fjerdeplassen i åpningsrennet.

- Dette er på mange måter en bekreftelse på at det jeg har gjort i storslalåm i sommer og høst har vært riktig, men på den annen side hadde jeg ikke gitt opp hvis det ikke hadde gått bra her, sa han.

God følelse - Jeg trenger mer enn ett renn for å se en tendens, men i annenomgangen her kjørte jeg slik jeg føler jeg vil kjøre. Jeg var en av de aller raskeste i denne finaleomgangen, og derfor står jeg her med en god følelse nå, sa Svindal etter sesongens første alvorlige konkurranse.

Han hadde den sjette beste tiden i finaleomgangen søndag. Gledelig var det at Leif Kristian Haugen, som også kjørte seg kraftig opp, hadde den sjuende beste tiden.

Storslalåmkongen Ted Ligety fra USA vant sesongåpningen i Sölden for tredje år på rad. (©NTB)