Bekrefter Arsenal-samtaler

Manchester City-manager Pep Guardiola bekreftet tirsdag at hans assistent Mikel Arteta er i samtaler med Arsenal om den ledige hovedtrenerjobben.

PÅ VEI BORT: Mikel Arteta kan se ut å være på vei bort fra Manchester City. Foto: Michael Zemanek / BPI / Shutterstock / NTB Scanpix
PÅ VEI BORT: Mikel Arteta kan se ut å være på vei bort fra Manchester City. Foto: Michael Zemanek / BPI / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dermed tyder alt på at Fredrik Ljungbergs korte tid som ansvarlig for Arsenal-laget snart er over. Arteta var søndag med på å lede Manchester City til 3-0-seier borte mot Arsenal, og allerede mandag skal han ha reist tilbake til London for jobbintervju. Han er den store favoritten til å få jobben.

Guardiola bekreftet samtalene på sin pressekonferanse dagen før ligacupkvartfinalen mot Oxford, men han sa at Arteta inntil videre fortsetter sin jobb som vanlig og reiser med laget til Oxford.

- Vi var smarte som snappet ham opp, og han er ønsket av andre klubber. Han er en utrolig person, en god trener med god arbeidsmoral, og det er derfor han er del av vårt lag. Nå snakker han med Arsenal, så jeg vet ikke hva som vil skje videre, sa Guardiola.

Mye tyder på at han igjen mister sin assistent. Arteta fikk jobben etter at Domenec Torrent i fjor reiste for å bli hovedtrener i New York City.

Manchester City-ledelsen skal være misfornøyd med ikke å ha blitt informert på forhånd om Arsenals interesse for Arteta, men Guardiola sier at Arteta har holdt ham informert hele veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.