UTEN TRENER: Fredrik Carlsen (t.h.) forteller at spillerutvalget ble rådført før Aalesund bestemte seg for å kvitte seg med Harald Aabrekk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
UTEN TRENER: Fredrik Carlsen (t.h.) forteller at spillerutvalget ble rådført før Aalesund bestemte seg for å kvitte seg med Harald Aabrekk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB ScanpixVis mer

Bekrefter at spillerne ga grønt lys til Aabrekk-sparking

Ferdig i Aalesund.

(Dagbladet): Harald Aabrekk fikk i dag sparken som trener i Aalesund etter en skrekkelig start på sesongen.

I en pressemelding skriver klubben at avgjørelsen er tatt enstemmig i klubbens styrer Aafk og Ålesund Fotball AS (ÅFAS).

- I avgjørelsen er det lagt spesielt vekt på at Harald ikke lenger har den nødvendige tilliten i spillergruppa, sier styreleder i AaFK, Reidar Mjelde.

Får støtte fra spillerne Talsmann for spillerne i klubben, Fredrik Carlsen (25), som har vært i AaFK i seks år, bekrefter at spillerne står bak beslutningen om å hive ut Aabrekk.

- Ja, vi i spillergruppa står bak den beslutningen, sier han til Dagbladet.

- Er dette noe dere har bedt om?

- Nei, men ledelsen rådførte seg med flere fra spillerutvalget og kapteinene før de tok beslutningen.

- Sesongen er bare fire kamper gammel. Synes du ikke dette er tidlig?

- Det er blitt bestemt, så vi må bare stå bak det. Nå har vi full fokus på torsdagens kamp. Dette forstyrrer oss ikke.

- Ikke noe i bunnen å gjøre Carlsen vil heller ikke si hva som ikke fungerte under Aabrekk, som rykket opp fra speider til hovedtrener før denne sesongen.

- Det vil jeg ikke gå i detalj på.

- Men er det ting spillerne ikke syntes fungerte?

- Det kan du tolke som du vil.

Midtbanemannen er også klar på at Aalesund er et langt bedre fotballag enn sisteplassen i Tippeligaen tilsier.

- Jeg vil ikke gi deg en tabellplassering på hvor gode vi er, men alle i klubben vet at vi ikke har noe i bunnen å gjøre. Nå håper vi at alle gjør en jobb framover for å få oss vekk fra bunnen.

- Skar seg Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft overtar treneransvaret som en midlertidig løsning med Fredriksen som hovedtrener.

- Nå skal vi stille oss bak Trond og Karl Oskar, sier Carlsen.

Daglig leder i klubben, Henrik Hoff, bekrefter overfor Sunnmørsposten at det på et tidspunkt skar seg mellom Aabrekk og spillergruppa, men han hevder at han ikke er i tvil om Aabrekks fotballkunnskap.

- Ja, men vi er overhodet ikke i tvil om hans sportslige kompetanse. Vi har aldri vært i tvil om den, men dessverre har det skåret seg på et profesjonelt nivå mellom hovedtrener og spillergruppe, sier Hoff til lokalavisa.

FERDIG: Harald Aabrekk er ferdig som trener i AaFK etter bare ett poeng på fire kamper. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
FERDIG: Harald Aabrekk er ferdig som trener i AaFK etter bare ett poeng på fire kamper. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer