Bekrefter: B-prøven er positiv

Hadi Srour har testet positivt for doping.

Oslo 2019904. 
Bokser Hadi Srour på pressekonferanse, han har avlagt en positiv dopingprøve.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 2019904. Bokser Hadi Srour på pressekonferanse, han har avlagt en positiv dopingprøve. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Den norske bokseren Hadi Srour fortalte at han hadde testet positivt for doping forrige uke. A-prøven viste utslag for syntetisk EPO.

Nå er også B-prøven klar, og også den viser utslag. Det skriver han på sin egen Facebook-side.

- B-prøven kom tilbake positiv i dag. Jeg kan ikke begripe hvordan dette er mulig? Det skal ikke være mulig å teste positivt på et stoff jeg ikke har tatt. Et preparat som må sprøytes inn i kroppen. Et preparat som ikke kommer inn ved et uhell eller en misforståelse, skriver han, og hevder at han ikke engang vet hva syntetisk EPO er.

Den positive B-prøven var en tung melding å få for Srour, som er redd for hva folk skal tenke om ham.

- Det å ofre et helt liv og dedikere seg 100% - til en lidenskap, for til slutt å få det stjålet fra meg på urettmessig grunnlag. Det å bli stemplet, dømt og husket som en juksemaker og løgner for hele verden. Det å alltid tenke på hva andre mennesker tror de vet om deg. Hatet. Det er vondt nok, selv for den skyldige

EPO: Hadi Srour nekter for bruk av EPO. Han har avlagt en positiv a-prøve, men venter fortsatt på resultat etter b-prøven. Bokseren har testet positivt for bruk av syntetisk epo. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Gir ingen mening

Srour fortsetter å hevde sin uskyld. Han mener at dopingmyndighetene må ha gjort en feil eller at han har vært utsatt for sabotasje. Bokseren forteller at den siste uka har vært en stor prøvelse for han.

- Den siste uken troner alene øverst som den lengste og hardeste kampen i min karriere. Jeg har hatt veldig mye tid, et gode som livet ikke har vært veldig raust med. Fra å ha fulle timeplaner og hverdagen planlagt flere måneder frem i tid, til å plutselig ikke ha et eneste gjøremål på planen. Utestengt fra klubben og treningen. Treningen i som jeg har gått til hver dag kl. 17:00 siden jeg var 9 år.

- Jeg har tenkt mye. Grublet over hvorfor dette skjer og hvorfor akkurat nå. Spør meg selv hvorfor akkurat meg. Jeg får nok aldri svaret på det - uansett hvor mye jeg grubler, men spør likevel meg selv de samme spørsmålene igjen og igjen til jeg tror jeg har funnet svaret. Men, svaret gir ingen mening.. Det kjennes bare urettferdig. Det skal ikke skje, ikke i rettsstaten Norge.

I Facebook-innlegget sier Srour at han er innstilt på å kjempe videre for rettferdighet.

Satset mot OL

Srour ble testet utenfor konkurranse 15. juni i år.

Srour satser både som amatør og profesjonell etter at han tidligere i år signerte en kontrakt med den store tyske promotøren Team Sauerland, samtidig som han skulle delta i VM i boksing i Russland denne måneden, hvor han også hadde et håp om å kvalifisere seg til OL i Tokyo neste sommer.

På pressekonferanse forrige uke varlset Srour at han trolig kom til å legge opp om han fikk en lang utestengelse. Dagens B-prøve kan være et langt steg mot at en slik utestengelse kommer til å komme.