Bekrefter Donadoni-avgang

Erstattes av VM-helten Lippi.

Roberto Donadoni får ikke fornyet kontrakten som landslagssjef for Italia etter kvartfinale-exit i fotball-EM. VM-helten Marcello Lippi blir erstatter.

Torsdag bekreftet det italienske fotballforbundet at Donadoni er ferdig. Da hadde treneren sittet i møte med forbundspresident Giancarlo Abete det meste av dagen.

Før mesterskapet hadde Donadoni skrevet under på en toårig forlengelse av avtalen, men med en klausul ved italiensk tap. Det skjedde mot Spania i kvartfinalen.

- Forbundet regner med at kontraktsforholdet til Roberto Donadoni slutter ved den opprinnelige utløpsdatoen, het det i en melding fra Italias fotballforbund.

Donadoni ledet Italia gjennom 13 seirer, fem uavgjort og fem tap.

- Det er synd at en straffesparkkonkurranse skal avgjøre denne situasjonen. I løpet av de to siste årene har mitt Italia også skapt noe positivt, og det er noe den siste kampen ikke bare kan slette, sa Donadoni.

Marcello Lippi, som ledet Italia til VM-gull for to år siden, tar over jobben.

- Marcello Lippi vil returnere som trener for Italia, het det på det italienske fotballforbundets nettsted (figc.it).

BRUN KONVOLUTT: Roberto Donadoni forlot kontorene til det italienske forbundet arbeidsløs, men med en tykk, brun konvolutt i hånden. Fikk han et tilbud han ikke kunne avslå, for å si det med en forslitt italiensk stereotypi? Foto: AFP/Scanpix
BRUN KONVOLUTT: Roberto Donadoni forlot kontorene til det italienske forbundet arbeidsløs, men med en tykk, brun konvolutt i hånden. Fikk han et tilbud han ikke kunne avslå, for å si det med en forslitt italiensk stereotypi? Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Lippi har også hatt suksess med Juventus (bl.a. fem seriegull og én mesterligatriumf). 60-åringen er ansatt som landslagssjef fra 1. juli.

(NTB)

Bekrefter Donadoni-avgang
GULLOPPSKRIFT?: Marcello Lippi er Roberto Donadonis forgjenger som italiensk landslagsjef. Nå blir han også etterfølgeren.