Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bekrefter dopingsak

Sportssjef Svein Gaute Hølestøl bekrefter at en norsk toppsyklist er dopingtatt.

- Vi har fått tilsendt fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at det er avgitt en positiv dopingprøve i et sykkelritt i april, sier sportssjef Svein Gaute Hølestøl i Norges Cykleforbund til TV 2.

- Hvor alvorlig er dette for forbundet?

- For oss er dette veldig trist, vi kjører veldig hard på at alle utøverne må ta ansvar, og da er det veldig synd at dette skjer.

Koffein er definert som prestasjonsfremmende og finnes blant annet i vanlig kaffe, i flere typer energidrikker og i konsentrert pilleform.

Ifølge NRK er det en kvinnelig toppsyklist som er tatt.

Sportssjefen fikk vite om den positive prøven for noen dager siden, og han har vært i kontakt med vedkommende.

- Utøveren hadde en forklaring på hva som er skjedd. Det er alt jeg kan si, forteller Hølestøl.

- Alle utøvere er til sjuende og sist selv ansvarlige for hva de puttet i seg. Vi er veldig klare på det i NCF, legger Hølestøl til.

I henhold til vanlig prosedyre vil B-prøven være klar om kun få dager. Kort tid etterpå vil en ekspertgruppe nedsatt av Norges Idrettsforbund samles for å vurdere på det skal legges ned påtale i saken.

Sist forbundet var rammet av en dopingsak, var da to ikke-profilerte ryttere testet positivt på koffein for to år siden.

(NTB/Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media