Bekrefter Hegerberg-konflikt

Gerd Stolsmo, mor til Ada og Andrine Hegerberg, hevdet at det var en personsak som førte til vraking av Andrine Hegerberg. Nå bekrefter landslagssjefen at det stemmer.

I KONFLIKT: Andrine Hegerberg var involvert i en personalsak i 2017 med det norske landslaget.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
I KONFLIKT: Andrine Hegerberg var involvert i en personalsak i 2017 med det norske landslaget. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Landslagssjef Martin Sjögren bekrefter overfor NRK i dag at det var en personalsak mellom Andrine Hegerberg og landslaget som førte til vraking av henne i 2017.

Hun har ikke vært å se på det norske landslaget siden EM i 2017, altså de to siste åra. Det har heller ikke Ada Hegerberg, men det var på grunn av at hun selv trakk seg fra videre spill på landslaget.

Dette temaet tas opp i mor Gerd Stolsmos nye bok «Fotballmamma».

Hun hevder i boka si at det var en personalsak mellom Andrine Hegerberg og landslaget, der hun skal ha brutt regler som landslagsspiller. Stolsmo skriver dette i boka:

«På treningsanlegget til Birmingham en fredag i september, to måneder etter EM, ble hun oppringt av Martin Sjögren og en av teamlederne fra EM på høyttaler. Landslagstreneren hevdet at de, gjennom en 100 prosent sikker kilde, hadde fått høre at hun gjentatte ganger var observert på nattetid med en ansatt fra TV 2.»

BEKREFTER: Martin Sjögren bekrefter at det var en personalsak med Andrine Hegerberg i 2017. 
Foto: Peter Morrison/AP Photo / NTB scanpix
BEKREFTER: Martin Sjögren bekrefter at det var en personalsak med Andrine Hegerberg i 2017. Foto: Peter Morrison/AP Photo / NTB scanpix Vis mer

Hegerberg skal selv ha avkreftet dette, og at det var først etter at Norge røk ut av EM at hun møtte en bekjent fra TV 2. Hun skal ha fulgt reglene om ro fra klokka 23.

Sjögren ble konfrontert med opplysningene i boka, og han bekrefter at det var en konflikt der, men han vil ikke gå nærmere inn på saken.

- Det som skjedde i EM var personalpolitiske ting. Jeg kan ikke kommentere enkelthendelser. Det får bli mellom dem som var involvert, sier Sjögren til NRK.

Det står videre i boka at de snakket om videre landslagsspill, men at samtidig NFF måtte stole på sine kilder som sa at hun ikke hadde fulgt reglene under mesterskapet i 2017.

Stolsmo hevder at saken fortsatt henger i lufta, og at de savner en unnskyldning fra NFFs side.

«Slik ble saken hengende i lufta, mens Andrines navn forsvant fra alle landslagslister. Saken henger der fortsatt, en for henne anonymt framsatt anklage om regelbrudd og dårlig oppførsel som aldri er blitt bevist, men som Andrine heller aldri har fått noen unnskyldning for.»

Sjögren sier likevel at etter samtalen har hun vært aktuell for landslaget, men han vurderer flere spillere som bedre enn henne, og derfor har hun ikke blitt tatt med.

I dag spiller hun for Roma, og landslagssjefen ser på det som positivt at hun har fått spilletid for italienerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer