Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LSK jakter ny trener

Bekrefter kontakt - kan lede laget allerede i dag

Tom Nordlie nærmer seg et comeback i Lillestrøm.

SNART TILBAKE PÅ TOPPNIVÅ: Tom Nordlie kan bli ny LSK-trener allerede i dag. Søndag venter gamleklubben Start i kampen om å få spille Eliteserie i 2020. Foto: NTB/Scanpix
SNART TILBAKE PÅ TOPPNIVÅ: Tom Nordlie kan bli ny LSK-trener allerede i dag. Søndag venter gamleklubben Start i kampen om å få spille Eliteserie i 2020. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Mandag formiddag fikk Jörgen Lennartsson sparken i Lillestrøm, etter at det i den siste serierunden ble klart at klubben må ut i kvalik om retten til å spille eliteseriefotball også i 2020.

Lennartssons posisjon ble diskutert under et styremøte allerede forrige mandag. Der fikk han fornyet tillit av styret, selv om det skal ha vært medlemmer som ville ha svensken ut allerede da.

Dagbladet møtte Lennartsson i Larvik torsdag. Da understreket han at han ikke følte seg utsatt.

- Det var ingen dramatikk rundt det. Det var et normalt styremøte. Det er ikke uvanlig at jeg er med på det. Selvfølgelig ble det litt ekstra prat om situasjonen vi er i og hva vi kan gjøre denne gangen. Jeg skjønner at det blir litt skriverier rundt det, men vi bruker ingen energi på det.

- Følte du deg presset under møtet?

- Nei. I LSK jobber vi mot samme mål, og står sammen om dette, sa Jörgen Lennartsson for bare fire dager siden.

Bekreftet henvendelse

I går var det imidlertid slutt, og jakten på en erstatter virket allerede å være i gang. Ringreven Tom Nordlie har i lengre tid vært ryktet inn som en slags redningsmann. En oppgave han har tatt i flere klubber, og lykkes med tidligere.

I går var Tom Norlie på plass på Ullevaal stadion i forbindelse med fotballfesten som ser tilbake på sesongen i norsk fotball.

I prat med norsk fotballs rettighetshaver bekreftet han at det hadde kommet en henvendelse fra klubben han har vært medlem i siden han var sju år. Da hadde lokalavisa på Romerike, RB, allerede meldt at det kun gjensto formaliteter før Nordlie var klar for klubben. Da ligger det til rette for at Nordlie leder laget på trening allerede i dag klokka 11.00.

- Da vet dere mer enn meg, men jeg kan si så mye som at jeg har fått en henvendelse fra LSK, og har vel nå 160-170 ubesvarte henvendelser fra media. Ingenting er klart, og jeg har fremdeles kontrakt med Skeid. Morgendagen får vise hva begivenhetene blir til, sa Nordlie til Eurosport i går kveld.

Mer med hjertet enn med hodet

I videre prat med Eurosport la ikke Nordlie skjul på at det kanskje ikke ville være det lureste å ta fatt på LSK-jobben, en jobb som i skrivende stund bare virker å dreie seg om de to kvalikkampene mot Start søndag og onsdag i neste uke.

- Det er en gamling for meg. Jeg har ett år igjen med Skeid, og dette dreier seg i så fall om to kamper. Det er en ganske utfordrende og umulig oppgave. Sånne ting har jeg ikke vært redd for før. At man i det hele tatt vurderer der er på grunn av forholdet mitt til klubben, sier Nordlie, som også sier at han har lyst til å rette opp igjen inntrykket han etterlot seg da han måtte gå fra jobben i 2008.

- Om man ender opp med å gjøre dette er det mer med hjertet enn med hodet. Jeg vet ikke hvor klokt det er, akkurat, fortsetter han.

Tom Nordlie har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media