McLaren-rapporten

Bekrefter langrenns-juks i Sotsji-OL

- Vi er sjokkert og skuffa. 

BESUDLET: OL i Sotsji er blitt en eneste stor sdopingskandale etter at McLaren avslørte det russiske jukset på hjemmebane. Foto: AP /David J. Phillip/ NTB Scanpix
BESUDLET: OL i Sotsji er blitt en eneste stor sdopingskandale etter at McLaren avslørte det russiske jukset på hjemmebane.
Foto: AP /David J. Phillip/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag bekrefter det internasjonale skiforbundet (FIS) at langrennsløpere er inkludert i McLaren-rapporten som slo ned som en bombe forrige fredag.

McLaren-rapportens andre del bekreftet det de slo fast i den første, nemlig at det russiske dopingprogrammet i idretten var statsstyrt, og at mer enn 600 dopingprøver var jukset med.

Rapporten hevdet at 12 medaljevinnere fra Sotsji-OL var dopet.

Likevel var det ingen navn eller idretter utenom kvinnehockey som ble presentert fredag, og selv ikke FIS visste om noen av deres grener var inkludert i funnene til McLaren.

- Vi har ikke fått detaljene fra McLaren-rapporten om de individuelle tilfellene. Dette bør Wada informere de internasjonale forbundene om i løpet av de kommende dagene, skrev generalsekretær i FIS, Sarah Lewis, i en epost til Dagbladet.

Bekreftet langrenn

Nå har de blitt informert. I en pressemelding i dag skriver FIS at langrennsløpere er inkludert i McLaren-funnene.

- Det er langrennsløpere med påståtte dopingbrudd i rapporten, alle relateres til juksingen med dopingprøvene under Sotsji 2014, skriver FIS i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer