Ralf Rangnick til Manchester United

Bekrefter ny manager: - En trenerlegende

Ralf Rangnick (63) skal lede Manchester United ut sesongen.

KLAR: Ralf Rangnick er ansatt som Manchester Uniteds nye manager - erstatter Ole Gunnar Solskjær. Video: Rødt Kort. Foto/musikk: Scanpix / Epidemic Sound. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Manchester United skriver at Rangnick først blir klar dersom arbeidstillatelsen går igjennom. Det er derfor usikkert om han leder de røde i ligakampen mot Arsenal på Old Trafford torsdag.

- Jeg gleder meg til å komme til Manchester United og fokuserer på å gjøre dette til en suksessfull sesong for klubben, sier tyskeren i pressemeldingen.

- Det er mye talent i troppen som har en fin balanse mellom ungdom og erfaring. Alt jeg vil bruke tid på de neste seks månedene er å hjelpe disse spillerne til å få ut sitt potensial, både individuelt og, ikke minst, som et lag, sier Rangnick videre.

Carrick vil lede laget fram til Rangnicks arbeidstillatelse er klar. Det meldes også fra engelsk presse om at det nåværende trenerapparatet fra «Solskjær-tiden» blir værende.

Dagbladet kunne allerede fredag morgen erfare at tyskeren var enig med klubben om en avtale.

63-åringen har signert en kontrakt som gjør han til Manchester United-manager ut sesongen, og vil etter det gå inn i en rolle som konsulent for klubben de neste to åra.

TYSKER: Dagbladet erfarer at tyske Ralf Rangnick tar over Manchester United de neste seks månedene. Deretter skal han forbli i klubben i en konsulterende rolle. Programleder: Henrik Ljosland Vis mer

Takket nei

Kilder til Dagbladet opplyser at han i utgangspunktet takket nei til tilbudet fra den røde delen av Manchester.

Etter et jobbintervju med Rangnick, skal United-styret ha blitt såpass imponert at de gikk med på tyskerens ønsker og visjoner.

Han skal også ha ønsket å splitte United-styret i to - fotball og business.

Rangnicks egen stiftelse postet fredag morgen på sin Instagram-konto at ansettelsen var et faktum. Noen var midlertidig litt ivrige, for innlegget ble slettet like etter.

AVSLØRT: Et instagram-innlegg fra Rangnicks egen stiftelse avslørte tyskerens ansettelse. Innlegget ble fort slettet. Foto: Skjermdump / Instagram: ralfragnickstiftung
AVSLØRT: Et instagram-innlegg fra Rangnicks egen stiftelse avslørte tyskerens ansettelse. Innlegget ble fort slettet. Foto: Skjermdump / Instagram: ralfragnickstiftung Vis mer

Rangnick har tidligere vært trener i RB Leipzig, Schalke og Hoffenheim. Han tok blant annet RB Leipzig opp fra fjerdenivå og opp til Bundesliga.

Han har den siste tiden vært sportsdirektør i Lokomotiv Moskva i Russland.

- En trenerlegende

Viaplays Bundesliga-ekspert Eivind Bisgaard Sunde sier til Dagbladet at det ikke er «hvem som helst» som kommer inn portene på Old Trafford.

- Han er en trenerlegende i tysk fotball. Han ble kjent for å være tidlig ute med soneforsvar og er samtidig faren til gegenpress, det samme som Jürgen Klopp står for. I tillegg har han hatt en finger med i mange trenerkarriere, blant annet Thomas Tuchel.

EKSPERT: Eivind Bisgaard Sundet kommenterer tysk fotball for Viaplay. Foto: NENT Group
EKSPERT: Eivind Bisgaard Sundet kommenterer tysk fotball for Viaplay. Foto: NENT Group Vis mer

- Hvordan vil ha passe inn i en klubb som Manchester United?

- Vanskelig å si. For det er en ny setting for han med alle stjernene som er der. I RB Leipzig jobbet han jo med unge spillere han selv hadde rekruttert, mens her kommer han til en stall som allerede er satt. Det blir gøy å følge med på.

Som kjent går Rangnick inn i en konsulent rolle etter at han har ledet laget ut sesongen. Akkurat det tror Bisgaard Sundet er en genistrek.

- Jeg tror han skal være med og forme United videre, og det er veldig bra for deres del. Sånn som jeg har fulgt med de den siste, føler jeg det har gått sakte med tanke på hvordan klubben drives. De har kanskje ikke helt hengt med i tiden, men nå får de en som står for ny og moderne fotball, sier Viaplay-kommentatoren til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer