Zuccarello klar for ny klubb

Bekrefter overgang: - Noen må stoppe galskapen

Mats Zuccarello er klar for Minnesota Wild. Kontrakten er verdt over 250 millioner norske kroner.

OVERGANG: Mats Zuccarello har meldt overgang til Minnesota Wild. Foto: Manny Flores/CSM/REX
OVERGANG: Mats Zuccarello har meldt overgang til Minnesota Wild. Foto: Manny Flores/CSM/REXVis mer

Minnesota er det nærmeste man kommer Norge i USA, og nå har staten fått et nytt norsk medlem.

Ryktene har gått en liten stund, men da overgangsvinduet i NHL åpnet mandag, ble det endelig bekreftet at Minnesota Wild blir Mats Zuccarellos neste stoppested.

Den norske hockeystjerna skal være enig med klubben om en femårskontrakt verdt rundt seks millioner dollar per sesong. Det tilsvarer drøye 50 millioner norske kroner per sesong. En svært lukrativ avtale for Zuccarello, som vil tjene mer enn han har gjort det siste året i Dallas Stars.

- Mats er en veldig konkurranseinnstilt spiller med høy energi. Han gir oss ferdigheter av høy kvalitet og karakter i laget. Vi er svært glade for at vi har sikret oss ham, sier klubbdirektør Paul Fenton til klubbens hjemmesider.

Colorado Avalanche, nevnte Dallas Stars og Buffalo Sabres skal ha vært noen av de andre klubbene som forsøkte å sikre seg Zuccarellos signatur.

Slo tilbake etter brudd

«Zucca» ble tradet til Dallas Stars mot slutten av forrige sesong, etter å ha tilbrakt ni sesonger i New York Rangers.

31-åringen viste seg fram på strålende vis i Texas, med tre målpoeng på to kamper i serien, før han noterte seg for ytterligere elleve målpoeng på 13 sluttspillskamper.

Alt dette til tross for en tøff start på livet som Dallas Stars-spiller. Han pådro seg nemlig brudd i hånda i løpet av sin aller første kamp for klubben, i februar tidligere i år.

Nå skal han bidra til å løfte Minnesota oppover tabellen. Klubben, som ble grunnlagt i 2000, spiller sine kamper på Xcel Energy Arena, som huser drøye 18 000 tilskuere på hockeykamper. Et av delstaten Minnesotas mange kallenavn er «State of Hockey».

- Galskap

Ikke alle er like imponert over at Minnesota har valgt å hente «Zucca». ESPN-journalist Dimitri Filipovic mener overgangen er en dårlig idé.

- Jeg elsker Mats Zuccarello, men å gi en 32-åring en fem år lang lukrativ kontrakt når du har et slikt lag, er rett og slett galskap. Noen må ta Paul Fentons (direktør i Minnesota Wild jou.anm.) telefon bort fra ham og stoppe denne galskapen, skriver han på Twitter.

Ryan Hartman er også bekreftet klar for klubben. Han har signert for to år i en avtale verdt 32 millioner kroner.