Eliteserien på TV 2:

Bekrefter prisen du må betale

Fra og med den kommende sesongen overtar TV 2 Eliteserie-rettighetene fra Discovery, og prisen for å se norsk fotball neste sesong er klar.

KJENTE TV 2-FJES: Jesper Mathisen og Ingrid Halstensen kommer trolig til å være med i TV 2s dekning av Eliteserien. Foto: Vidar Ruud / NTB
KJENTE TV 2-FJES: Jesper Mathisen og Ingrid Halstensen kommer trolig til å være med i TV 2s dekning av Eliteserien. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ganske nøyaktig to år siden sikret TV 2 seg rettighetene til å vise Eliteserien fra og med 2023 til 2028.

Kanalen måtte bla opp rundt 4,5 milliarder kroner for å vinne budrunden, og dette må du som forbruker ut med for å se Norges øverste divisjon på TV-en:

Overfor Dagbladet bekrefter pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, at kanalens eneste Eliteserie-pakke for den kommende sesongen vil koste 399 kroner.

- I tillegg til Eliteserien, får man tilgang til alt det andre TV 2-innholdet. Hver serierunde vil to til tre kamper bli vist på åpne kanaler, altså TV 2 Direkte og Sport 1, men skal du se alt, må du ha abonnement på TV 2 Play, forteller Dahl.

Dobling

Det er selskapet Fotball Media som inngikk avtalen med TV 2. Rettighetene gjelder Eliteserien, Toppserien, NM og 1. divisjon for kvinner og menn.

- Hva gjør at dere ender på 399 kroner?

- Det er mange vurderinger som ligger bak, uten at jeg vil gå inn i en diskusjon rundt det, men kostnaden på sportsrettighetene er en av tingene.

PROFIL: Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl. Foto: Eivind Senneset, TV 2
PROFIL: Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl. Foto: Eivind Senneset, TV 2 Vis mer

- Var det aktuelt å gjøre det rimeligere?

- Det er alltid vurderinger som ligger bak, men det er prisen vi har endt på.

Forrige sesong kostet det 179 kroner i måneden for å se Eliteserien hos foregående rettighetshaver Discovery. Det betyr at man må ut med over det dobbelte for å se Molde, Rosenborg, Bodø/Glimt, Vålerenga, Brann og de andre lagene hos TV 2 fra og med 2023.

Dahl sier følgende om doblingen:

- Rettighetene til norsk fotball har blitt dyrere, og det er ikke lenger mulig å legge alle kampene bredt ut i TV-pakkene til distributørene. Det at rettighetene blir dyrere, gjør også at det kommer mer penger til klubbene.

- Som Premier League

Han forteller videre at det ikke var aktuelt for TV 2 å lage en pakke der man betalte en lavere pris for å bare se eksempelvis Eliteserien eller OBOS-ligaen.

- Kan du si noe om hvorfor?

- Fordi det er sånn vi har valgt å pakketere våre rettigheter. De fleste andre gjør det også på den måten. Vi hadde det sånn med Premier League, som var inkludert i totalproduktet vårt.

JUBEL: Kaptein Magnus Wolff Eikrem og Molde-spillerne feirer Eliteserie-gullet forrige sesong. Foto: Marius Simensen / NTB
JUBEL: Kaptein Magnus Wolff Eikrem og Molde-spillerne feirer Eliteserie-gullet forrige sesong. Foto: Marius Simensen / NTB Vis mer

- Vil merke det

Nå gleder han, og resten av TV 2 seg, til å få norsk fotball tilbake til kanalen.

- Det blir helt fantastisk - ikke minst fordi vi har rettighetene til å vise alt av norsk fotball, både på kvinne- og herresiden, og bredde. Så det er klart at man vil få et enormt produkt til den prisen, sier Dahl.

Han fortsetter:

- Og på toppen av det får man Champions League, La Liga, annen norsk idrett, hockey, håndball, og alt det andre vi har rettigheter til, i tillegg til det TV 2-kjente innholdet, med underholdning, og den type ting. Vi mener hvert fall at man får et veldig bra produkt for 399 kroner.

- Har dere planer om å ruste opp staben før den kommende sesongen?

- Det er en stor satsing rundt norsk fotball på TV 2, og den vil vi komme tilbake til på nyåret. Man kommer til å merke at TV 2 har fått tilbake rettighetene, slår han avslutningsvis fast.

TV 2 skal for øvrig ha med seg NRK som samarbeidspartner på kvinnefotballen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer