<strong>SKADET:</strong> Alisson vinker til publikum mens han blir hjulpet av banen. Foto: NTB Scanpix
SKADET: Alisson vinker til publikum mens han blir hjulpet av banen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Liverpool knuste Norwich

Bekrefter skade: - Det er galskap

Liverpool - Norwich er engelsk fotballs mest målrike oppgjør. I åpningen av Premier League skuffet de ikke. Skaden til Alisson var et skår i gleden for Liverpool og Jürgen Klopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Norwich 4-1 (4-0)

Det har i gjennomsnitt blitt scoret 3,94 mål per kamp mellom Liverpool og Norwich - høyest av samtlige oppgjør på toppnivå i England. Fredag hevet de snittet ytterligere.

Allerede til pause sto det 4-0 til hjemmelaget takket være mål av Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Dicovk Origi og et selvmål. Nowich var ambisiøse i angrep, og truet Liverpool, men glemte tidvis å forsvare seg skikkelig. Det blir man straffet for på Anfield.

- Vi gjorde noe helt spesielt forrige sesong, men det har ingenting å si nå. Vi må fokusere på denne sesongen, og forhåpentligvis kan vi klatre en plass i ligaen, sa Trent Alexander-Arnold ved kampslutt.

Et skår i gleden for Liverpool var Alissons skade. Han måtte ut med en skade i første omgang, og blir trolig ute i noen uker. Etter kampen bekreftet Klopp at det er en leggskade:

- Alt var bra i dag, utenom Alisson-situasjonen. Det er bare galskap, men det er sånn det er. Det ser ikke bra ut, sa tyskeren, som forventer at Adrian starter de neste kampene.

Kampfakta

  • Liverpool – Norwich 4-1 (4-0)
  • 53.333 tilskuere
  • Mål: 1-0 Grant Hanley (selvmål 7), 2-0 Mohamed Salah (19), 3-0 Virgil van Dijk (28), 4-0 Divock Origi (42), 4-1 Teemu Pukki (64).
  • Dommer: Michael Oliver.
  • Gult kort: Moritz Leitner, Emi Buendia, Norwich.

- Frustrerende

De nyopprykkende gjestene fikk et trøstemål ved Teemu Pukki etter pause, men det var ingenting de kunne gjøre for å hindre Liverpool i å få en forventet drømmestart på sesongen.

- Det var frustrerende å slippe inn et mål, men vi må lære av det og utvikle oss, sa Joe Gomez til Sky Sports.

- Det var en ganske god andre omgang av oss. I pausen innså vi at det ble tøft å få med seg poeng, men vi ville gå ut og prøve å score. Vi spilte greit i første omgang, men Liverpool er gode og straffer deg med en gang, sa Pukki til BBC etter kampen.

TVILLINGER?: En ukjent mann skapte kaos i Madrids gater etter Champions League-finalen mot Tottenham. Video: Twitter. Vis mer

Intens duell

Liverpool tok 97 poeng forrige sesong - nok til å vinne Premier League i nesten alle tilfeller - men Manchester City snek seg ett poeng foran.

Før kveldens kamp snakket ikke manager Jürgen Klopp om å gjenskape forrige sesongs prestasjoner. Liverpool må være sterkere, smartere, mer dedikerte og mer fokuserte enn forrige gang. Høye krav fra tyskeren, men kanskje det som må til for å overgå de lyseblå fra Manchester.

Nesten samtlige tabelltips har de to lagene på de to øverste plassene, og første hinder på veien mot en ny supersesong for Liverpool var Norwich, da de sparket i gang årets Premier League-sesong fredag kveld.

Utrolig rekke

Liverpool hadde ikke tapt på 40 hjemmekamper før kveldens oppgjør på Anfield. Chelsea har rekorden med 86 ubeseirede kamper på Stamford Bridge, men Klopps rekke foran The Kop er nest mest i turneringens historie.

Det var med andre ord en formidabel oppgave Norwich tok fatt på da de returnerte til øverste nivå i kveld. Daniel Farke ledet kanarifuglene til seier i Championship, men Liverpool på Anfield er en tøff oppgave for alle verdens lag.

De to lagene hadde møttes 16 ganger tidligere på øverste nivå, og på de kampene hadde det blitt scoret 63 mål. Det gir et målsnitt på nesten fire mål per kamp - høyest av alle oppgjør i England - og alt lå dermed til rette for en underholdende ligaåpning.

Mål etter «ubegripelig feil»

Og publikum trengte ikke å vente lenge på første scoring.

Norwich hadde gått offensivt til verks og vist at de ikke ville la seg true av Liverpool, men offensivt pågangsmot ble snudd til fortvilelse etter sju minutter.

Gjestene så ut til å ha kontroll i egen boks, men kaptein Grant Hanley klarte på klumsete vis å rote ballen inn i eget nett. Divock Origi la inn i feltet, og midtstopperen bommet på klareringen.

- Det er en ubegripelig feil på dette nivået, mente TV 2s kommentator, Brede Hangeland.

- Det er grusomt, mente Erik Thorstvedt.

En drømmestart for Liverpool. Et mareritt for Norwich.

Norwich-kritikk

Teemu Pukki ble toppscorer i Championship i fjor, og ha Liverpool mye problemer i starten av kampen. De rødes forsvar hang ikke helt sammen, men finnen klarte ikke å utnytte sjansene han fikk.

Det gjorde Mohamed Salah i motsatt ende av banen. Egypteren delte toppscorertittelen med Sadio Mané og Pierre-Emerick Aubameyang forrige sesong, og fikk en fin start i jakten på en nye personlige bragder.

Kantspilleren kombinerte fint med angrepskollega Roberto Firmino, og alene med keeper trillet han ballen sikkert i hjørnet.

Norwich var uredde, og fortsatte å sende folk i angrep. Faktisk var det bortelaget som skapte de fleste store sjansene, men ballen ville ikke i mål. Noe hyllet bortelagets offensive tilnærming, andre slaktet deres naivitet.

- Se på måten de spiller seg ut bakfra på. De inviterer Liverpool til å presse dem. Greit, de vil holde seg til kampplanen og spille på sin egen måte, men Liverpool er påskrudd i kveld. De kan score bøttevis med mål, mente tidligere Liverpool-spiller Stephen Warnock i BBC.

Skadekrise

Men nok en gang ble Norwich nådeløst straffet. Virgil van Dijk steg til værs på en corner, og i luftrommet er det få som matcher nederlenderen. Han stanget Salahs corner kontant i mål, og det sto 3-0 til vertene.

Fem minutter før pause pådro Allison seg en skade i beinet da han skulle sparke ut ballen fra femmeteren. Keeperen, som spilte 38 av 38 mulige ligakamper forrige sesong, la seg umiddelbart ned på gresset, og måtte fraktes av banen.

- Det ser ikke godt ut, sa TV 2s Øyvind Alskaer.

- Det er tungt hvis det blir et langt avbrekk. Er det en kneeskade, kan det bli et langt avbrekk. Det vil være ekstremt dårlige nyheter for Liverpool, sa Brede Hangeland etter kampen.

Et skår i gleden for Liverpool. Inn kom Adrian til sin debut i klubben.

Fansen gikk imidlertid raskt noe å juble for igjen. Like før pause headet Origi inn et nydelig innlegg fra Trent Alexander-Arnold, og oppgaven var blitt mer enn umulig for Norwich.

- 4-0 til pause er brutalt!, mente Thorstvedt.

Slo tilbake

Det var Liverpool som fortsatte å presse etter pause, men denne gangen var det Norwich som fikk uttelling først.

Endelig skulle det lykkes for Pukki, som hadde snust i bakrom gjennom hele kampen.

I første omgang var han nære, men midtveis i den andre omgangen klarte han å overliste Adrian. Spissen ble spilt gjennom av Emi Buendia, og satte ballen langs bakken og i hjørnet.

- Vi var naive i den første omgangen, men det skjer med et ungt lag. Jeg er stolt av hvordan vi reagerte, sa Tim Krul etter kampen.

Allerede lørdag kl. 13.30 får Manchester City sjansen til å svare Liverpool. De er tippet til å havne i en ny sesonglang duell om tittelen, og hvert poeng vil telle. Det vet Liverpool alt om.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer