Eliteserien

Bekrefter storklubbens interesse

Osame Sahraoui (21) hadde en av karrierens største kamper mot Lillestrøm. Etter oppgjøret sendte han et lite stikk i retning onkel, agent og VIF-helt Mohammed Fellah (33)

KALD SOM EN FISK: Osame Sahraoui kunne finne frem den velkjente målfeiringen ved to anledninger etter kampen mot Lillestrøm. Foto: Annika Byrde / NTB
KALD SOM EN FISK: Osame Sahraoui kunne finne frem den velkjente målfeiringen ved to anledninger etter kampen mot Lillestrøm. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

INTILITY ARENA (Dagbladet): Osame Sahraoui leverte en av karrierens høydepunkter da han vartet opp med to scoringer og en målgivende mot erkerival Lillestrøm.

Med sine to scoringer føyer han seg inn på en liste over Vålerenga-helter som fremdeles huskes som helter hva angår derbyene mellom Lillestrøm og Vålerenga.

Men en av dem som mangler på den lista er Sahraouis egen onkel, Mohammed Fellah.

Tett forhold

Han blendet også Vålerenga-publikummet i store deler av sin karriere, og mellom 2006 og 2013 var han ansett som en av klubbens store profiler. Men én ting manglet på Fellahs CV: Han scoret aldri mot Lillestrøm.

- Jeg skal gå og sende han en melding nå med en gang. Det skal jeg ta opp med ham, humrer Sahraoui til Dagbladet etter drømmekampen på Intility.

- Nå leder jeg 1-0 over ham, så nå får han få på seg fotballskoene igjen og så får vi se hva som skjer.

Sahraoui og onkel Fellah jobber tett sammen, og til tross for at nevø har overgått onkel på noen parameter, så er Sahraoui åpen om hvor tett forhold det er mellom dem.

- Stemninga mellom oss er alltid bra. Han betyr mye for meg. Han er ikke bare en agent, men som en storebror. Det gjelder med ting både på og utenfor banen, forteller Sahraoui.

ONKEL: Mohammed Fellah er den som representerer Osame Sahraoui. Foto: Audun Braastad / NTB
ONKEL: Mohammed Fellah er den som representerer Osame Sahraoui. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer

- Jeg kan gå til ham og snakke om ting. Vi er familie og blod vil alltid være tykkere enn vann.

Selv forteller Fellah til Dagbladet at følelsen går begge veier, og at han setter pris på å kunne ledsage den yngre generasjon gjennom karrieren.

- Vi nyter guttens prestasjoner for tiden. Han fortjener all ros og er et levende bevis på at hardt arbeid lønner seg. Så får vi se hva framtida bringer, sier Fellah til Dagbladet.

Tyrkisk interesse

Den siste tida har ryktene svirret rundt en overgang for 21-åringen. Og med prestasjoner som mot Lillestrøm søndag kveld, så kan sportssjef Joacim Jonsson prise seg lykkelig over at de fleste vinduer allerede er lukket når vi skriver 5. september i kalenderen.

- Det er vel et par vinduer som fremdeles er åpne, men det finnes ikke nok penger i Europa til å kjøpe ham nå, humrer Jonsson til Dagbladet etter kampen.

JOBBER MED Å BEHOLDE SAHRAOUI: Sportssjef Joacim Jonsson. Foto: Terje Pedersen / NTB
JOBBER MED Å BEHOLDE SAHRAOUI: Sportssjef Joacim Jonsson. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Hadde han levert som dette tidligere, så hadde han vært solgt. Så enkelt er det. Da hadde vi aldri klart å beholde ham.

Han forteller at klubben ikke utelukker et salg av Sahraoui. Men skal det skje nå, så er det fort enten Belgia eller Tyrkia som blir neste stoppested. De er nemlig to av de eneste ligaene i Europa som er oppe fremdeles.

- Tyrkia? Er det fremdeles penger der, spør Jonsson.

- Det ville kanskje vært de største klubbene?

- Vi skal ikke lukke døra helt. Plutselig kommer det noe vi ikke kan si nei til. Men det skal mye til, det skal ordentlig mye til.

- Hva er «ordentlig mye», da?

- Så langt kan jeg ikke regne, humrer Jonsson.

JUBEL: Vålerenga-jubel etter scoring av Osame Sahraoui under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Lillestrøm på Intility arena. Foto: Annika Byrde / NTB
JUBEL: Vålerenga-jubel etter scoring av Osame Sahraoui under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Lillestrøm på Intility arena. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Dagbladet er kjent med at tyrkiske Galatasaray har meldt sin interesse for Sahraoui etter de siste ukers prestasjoner. Den interessen bekreftes av agent Fellah.

- Det er mange klubber som har meldt sin interesse, og det er riktig at Galatasaray er blant dem. Vi har imidlertid ingen hastverk, sier agent og onkel.

Overgangsvinduet i Tyrkia stenger 6. september, mens i Belgia lukkes vinduet 4. september.

Selv tar Sahraoui det hele med ro, men er åpen for at det kan bli litt action i løpet av de neste dagene.

- Alt er mulig nå, helt til siste slutt. Jeg utelukker ingenting, men jeg har det veldig fint i Vålerenga, sier Sahraoui, som heller vil forsøke å få reflektert etter kampen mot Lillestrøm.

- Alt går i hundre nå. Så nå skal jeg sette meg ned, slappe av og få i meg litt væske, smiler 21-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer