Superliga:

Bekrefter superliga

Nå er det bekreftet. Tolv klubber starter en superliga i fotball.

BEKREFTET: Tolv klubber starter en superliga i fotball. Blant klubbene i den nye ligaen er Manchester United og Liverpool. Foto: NTB
BEKREFTET: Tolv klubber starter en superliga i fotball. Blant klubbene i den nye ligaen er Manchester United og Liverpool. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tolv klubber er enige om å starte en superliga i fotball.

Det ble bekreftet i en pressemelding natt til mandag.

Der opplyses det at AC Milan, Arsenal, Atlético, Chelsea, Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Tottenham har signert en avtale om å bli med i den nye ligaen.

Målet med ligaen er å samle de beste klubbene i Europa i en eksklusiv liga hvor de skal spille en egen turnering.

- Enige om ny turnering

- Tolv av Europas ledende fotballklubber har i dag kommet sammen om å offentliggjøre at de er enige om å etablere en ny turnering, Super League, styrt av grunnleggerklubbene, står det i pressemeldingen.

Flere av de nevnte klubbene bekrefter også nyheten på egne hjemmesider. Både Liverpool og Manchester United har lagt ut uttalelsen på sine hjemmesider.

Det vil seinere også etableres en tilsvarende kvinneliga.

I pressemeldingen står det også at det er ventet at tre andre klubber vil bli en del av ligaen, og at ligaen skal starte opp så snart det er mulig.

Klubbene skriver i pressemeldingen at de ønsker å bedre kvaliteten og intensiteten i europeiske turneringer, og sier at coronapandemien har økt ustabiliteten i økonomien i europeisk fotball.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer