Bekrefter

Arsenal-manager Mikel Arteta (41) bekrefter medierapporter om at han har skaffet Martin Ødegaard og co. en hund: - Reaksjonene fra spillerne har vært utrolige. Hunden er en av oss og vil være med på reisen, sier han.

UTRADISJONELLE METODER: Mikel Arteta har en plan med alt han gjør for Martin Ødegaard og Arsenal-spillerne. Foto: NTB
UTRADISJONELLE METODER: Mikel Arteta har en plan med alt han gjør for Martin Ødegaard og Arsenal-spillerne. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med Arsenal-tap for Nottingham Forest lørdag, vinner Manchester City Premier League.

Manager Mikel Arteta akter på ingen måte at dette skal skje. Og den siste tida har han skaffet laget et ekstra våpen:

Hunden «Win».

Hunden ble omtalt av avisa The Times i går. Nå bekrefter Arteta at rapportene om den firbeinte vennen stemmer. En labrador har begynt å gå rundt på treningsanlegget London Colney i Hertfordshire.

- I Arsenal snakker vi alltid om familie og å være bundet til hverandre. En stor familie trenger en hund for å representere familien, sier Arteta på en pressekonferanse før kampen i dag.

- Det er fortsatt ting i klubben som kan gjøres for å forbedre forbindelsen mellom folk. Vi kan vise mer omsorg og kjærlighet. Jeg fant denne hunden som etter min mening er den perfekte representanten for dette akkurat nå.

Arteta fortsetter:

- Navnet hennes er Win. Vi alle elsker å vinne. Og Win trenger masse kjærlighet. Så kjærlighet til Win. Det er det. Reaksjonene fra spillerne har vært utrolige. Hunden er en av oss og vil være med på reisen. Hun kan forandre humøret ditt. Du kan komme inn i bygningen og hun kommer og gir kjærlighet.

Og:

- Plutselig føler du energien. Spillerne koser med henne på gulvet. Det er vakkert å se på. Det er en annerledes følelse. For meg er disse tingene veldig viktig.

BETRODD: Som kaptein er Martin Ødegaard den mest betrodde mannen til Mikel Arteta. Foto: NTB
BETRODD: Som kaptein er Martin Ødegaard den mest betrodde mannen til Mikel Arteta. Foto: NTB Vis mer

Hundens smittende entusiasme er bare et av virkemidlene Arteta har tatt i bruk for å bygge opp følelsen av enhet og samhold.

Et annet symbol er et 150 år gammelt oliventre utenfor kontoret til Arsenal-bossen.

- De 150 åra likner på klubben. Vi må passe på røttene hver dag. Vi må sørge for at de ikke blir forgiftet, at de ikke blir skadet og forblir i riktig tilstand, påpeker han.

Avspark i dag: Klokka 18.30.

Manchester City blir uansett seriemester med seier over Chelsea søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer