Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bekreftet: Bjørnebye er RBKs nye sportslige leder

- Den mest spennende jobben i norsk fotball, sier Bjørnebye.

KLAR: Stig Inge Bjørnebye er bekreftet klar som Rosenborgs nye sportslige leder. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KLAR: Stig Inge Bjørnebye er bekreftet klar som Rosenborgs nye sportslige leder. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet meldte tidligere i dag at Stig Inge Bjørnebye blir Rosenborgs nye sportslige leder.

Nå bekrefter Rosenborg at det er tilfellet.

«Bjørnebye er ansatt som ny sportslig leder i Rosenborg Ballklub, og starter i jobben etter nærmere avtale,» skriver klubben på sin hjemmeside.

- I mitt hode er dette den mest spennende jobben i norsk fotball. Jeg har hatt tre lærerike år hvor jeg har jobbet med organisasjonsstruktur, vinnerkultur og utvikling. Men skal man komme tett nok på det mest spennende produktet i fotball, så er det den jobben her, sier Bjørnebye til rbk.no i sitt første intervju som RBK-leder.

RBK har satt dype spor i Bjørnebye 45-åringen ønsker å sprenge grenser med klubben som var kjent for nettopp det i storhetstiden på 90-tallet.

- Dette er en klubb med et veldig stort nedslagsfelt, både regionalt og lokalt, men også en viktig klubb for norsk fotball. En pioner, på mange måter. Den posisjonen er det fullt mulig å få tilbake og det kommer vi til å jobbe hardt for. Jeg vet det er mulig å sprenge grenser på godt utviklingsarbeid i norsk fotball, og det mener jeg Rosenborg bør gå i bresjen for å gjøre, sier Bjørnebye.

Den tidligere Liverpool-proffen ble serie- og cupmester med Rosenborg i 1992. Derfor har den norske storklubben en stor plass i Bjørnebyes hjerte.

- Rosenborg har en veldig stor plass i mitt hjerte. Det skjedde på dag én da jeg kom hit som spiller. Det har satt veldig dype spor i meg, både emosjonelt og profesjonelt. Jeg liker mentaliteten og jeg liker potensialet i Trøndelag. Det er en helt spesiell kultur for toppidrett her, og det er en lyst og en evne til å nå toppen, sier den tidligere landslagsbacken.

- Meget spennende, sier Siem I Rosenborg er de strålende fornøyd med å ha Bjørnebye på plass som Erik Hoftuns etterfølger.

- Med Stig Inge på plass er vi veldig trygg på at dette er i de beste hender. Stig Inge pekte seg ut som kandidat tidlig, og vi er svært fornøyd med å fått han med på laget, sier styreleder i RBK, Ivar Koteng.

Bjørnebye forlater stillingen som utviklingssjef i NFF.

- Jeg vil gratulere RBK med et svært godt og spennende valg. Jeg er sikker på at dette på alle måter vil bli bra for både RBK og Bjørnebye. Det vil også bidra til økt forståelse og samarbeid mellom toppklubb og forbund. Meget spennende, sier generalsekretær i NFF Kjetil Siem.

Hele Norges coronakart