Bekreftet: Breen til Bretagne

Slutter seg til nytt lag i neste uke.

FORTSETTER KLASSIKERKARRIEREN: Vegard Breen skal sykle for Fortuneo-Vital Concept i 2016.
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
FORTSETTER KLASSIKERKARRIEREN: Vegard Breen skal sykle for Fortuneo-Vital Concept i 2016. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Maura-gutten Vegard Breen fortsetter sykkelkarrieren på det nest øverste nivået i sykkelsporten.

Nordmannens nye lag er franske Bretagne-Séché, som neste år vil hete Fortuneo Vital Concept Cycling.

Det bekrefter laget på sin Twitter-konto.

Det var TV 2 Sporten som meldte om overgangen først.

procycling.no får bekreftet at den tidligere Lotto-Soudal-rytteren slutter seg til sine nye lagkamerater på en samling utenfor Rennes allerede i neste uke.

Viser fram sju nykommere Her skal han, sammen med andre nykommere som Steven Tronet, Francis Mourey, Chris Anker Sørensen, Julien Loubet, Franck Bonnamour (stagiaire i 2015) og tidligere lagkamerat i Lotto, Boris Vallée, møte fansen og sykle et veldedighetsritt til inntekt for en regional kreftforening.

Breen hadde et tilbud stående om å slutte seg til Team Joker foran 2016-sesongen.

Han var også aktuell for MTN-Qhubeka, men ikke før det avklart om laget tar steget opp til WorldTouren.

Dialog med fransk sykkelsjef I midten av november har de fleste profflagene alt fylt opp stallene sine med tanke på den neste sesongen, og derfor var nordmannens muligheter svært begrenset.

For en drøy uke tilbake opprettet Breen og agent Joona Laukka dialog med Manu Hubert i Bretagne-Séchè Environnement. Han hadde ledige plasser, og deretter har ting utviklet seg raskt.

Fra oppstarten i 2005 og i de første sesongene holdt laget en erkefransk profil. Siden har utlendinger blitt mer vanlig, og i 2013 signerte både Vegard Stake Laengen og argentinske Eduardo Sepulveda.

I 2016 vil laget hete Fortuneo Vital Concept Cycling og her vil altså en belgier, en danske, en argentiner, en brite, en hviterusser og en nordmann heve lønn i laget.

Vegard Breen blir Norges 12. utenlandsproff i 2016.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!