Bekreftet: Cecilia Brækhus møter tysk motstand

Setter alle beltene på spill 29. november.

KØBENHAVN, DANMARK 20140913.
Cecilia Brækhus vant over kroatiske Ivana Habazin i den historiske VM-kampen i København lørdag kveld. Hun er dermed en av tre boksere i historien med fire store VM-belter.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KØBENHAVN, DANMARK 20140913. Cecilia Brækhus vant over kroatiske Ivana Habazin i den historiske VM-kampen i København lørdag kveld. Hun er dermed en av tre boksere i historien med fire store VM-belter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Endelig er det bekreftet: Cecilia Brækhus setter alle de fire VM-titlene sine på spill mot tyske Jennifer Retzke i København 29. november.

- Vi kommer til å gå ut med en bekreftelse på dette senere mandag. Det som er klart er at Brækhus skal møte den jenta som er offisiell utfordrer, og det er Jennifer Retzke, forteller Nisse Sauerland i en facebookmelding til NTB.

Dette blir Brækhus' 27 kamp som profesjonell. Hun har vunnet alle de 26 første, og de aller fleste regner med at det kommer til å bli «lett match» mot Retzke også.

Det var for halvannen måned siden, 13. september, at Brækhus samlet alle de store og viktige VM-titlene i kvinneboksingens weltervektklasse. Da slo hun kroatiske Ivana Habazin og sikret seg VM-beltet i International Boxing Federation (IBF) i tillegg til titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO) som hun hadde fra før.

Enkel motstander Neste motstander har bokset 17 kamper som profesjonell. Hun har vunnet 15 av dem, men blir ikke regnet for å være av samme sportslige eller boksemessige klasse som Brækhus. Hun er klart ranket bak Jennifer Balogun i tysk kvinneboksing, og i verden er hun ranket på 13.-plass av totalt 46 boksere av boxrec.com.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer