Antonio Conte

Bekreftet: Conte tar over Tottenham

Den italienske manageren Antonio Conte tar over roret i nord-London.

NYTT FJES: Denne mannen skal lede Tottenham videre. FOTO: Miguel Medina / AFP.
NYTT FJES: Denne mannen skal lede Tottenham videre. FOTO: Miguel Medina / AFP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klubben bekrefter tirsdag på sine sider at Conte har signert en kontrakt som strekker seg ut 2022/2023-sesongen i første omgang.

Nyheten kommer kun et døgn etter at Nuno Espirito Santo fikk fyken etter å ha tapt hjemme for Manchester United.

Mest nylig ledet han Inter til sin første «Scudetto» siden 2010, men valgte å forlate sin post i Milano sesongen etter.

Nå er det altså Harry Kane og Heung-min Son som skal ta imot instruksjoner fra italieneren.

Kjempeskrell

Tottenham vil nok håpe at ansettelsen av Conte blir noe mer suksessfull enn annonseringen av deres nye trener på sosiale medier.

Det ble nemlig et aldri så lite lurveleven da Tottenham først maktet å bekrefte Contes ansettelsen på sine sider, men virket å være litt for tidlig, og dermed skal ha slettet meldingen på sosiale medier.

Flere noterte seg også at Tottenham så ut til å gjøre nok en tabbe da de la ut en melding med følgende budskap:

«Bienvenido a Tottenham, Antonio Conte»

Meldingen betyr riktignok «velkommen til Tottenham, Antonio Conte», men på spansk, ikke italiensk som er Contes morsmål.

Meldingen er blitt foreviget av flere observante brukere på Twitter, og har gått sin seiersgang på sosiale medier, til tross for at Tottenham skal ha vært kjappe med å få fjerne denne meldingen også.

Omsider kom den faktisk bekreftelsen på at Antonio Conte er klar som Tottenhams nye hovedtrener.

Suksessrik

Conte er ingen fremmed i London, og har tidligere trent byrival Chelsea. Der tok han et ligagull i sin første sesong, samt en FA-cup triumf i sin andre sesong før han fikk sparken.

Italieneren er ikke ukjent for Tottenham heller, som ifølge rapporter, snuste på 52-åringen i fjor da José Mourinho skulle erstattes. Valget falt til slutt da på Espírito Santo.

Antonio Conte har med årene fått en lang og innholdsrik trenerkarriere. Han har vært innom klubber som Bari, Siena og Atalanta, men det var først i Juventus i 2011 han virkelig satte sitt navn på trenerkartet.

Med tre strake Serie A-titler gikk veien videre til det italienske landslaget, der han tok laget til semifinale i EM i 2016. Senere gikk veien videre til de ovennevnte oppholdene i Chelsea og Inter.

Conte hadde også stor suksess som Juventus-spiller, og kan vise til fem seriegull i Italia som midtbaneterrier for «den gamle dame». Han vant også Champions League i 1995/1996-sesongen som spiller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer