<strong>HULL-AKUTELL:</strong> Stabæks Adama Diomande.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HULL-AKUTELL: Stabæks Adama Diomande. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Bekreftet: Diomande klar for Championship-klubb

Hull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Først da overgangsvinduet begynte å nærme seg stengt tirsdag, kom det fram at Adama Diomande nærmet seg en overgang til Championship og klubben Hull.

Diomandes agent, Atta Aneke, bekreftet overfor Dagbladet at partene satt i sluttforhandlinger.

Med et snaut kvarter igjen av overgangsvinduet kom også bekreftelsen: Adama Diomande er blitt Hull-spiller. Det på en treårskontrakt.

- Det var et godt valg både for Stabæk og meg. Akkurat nå er jeg både glad og veldig rolig i sjela, sier Diomande til Dagbladet. Han snakket personlig med manager Steve Bruce, som viste stor interesse for 25-åringen.

Som lyn fra klar himmel Han ble først informert om Hull-interessen i dag tidlig. Det samme ble Stabæks sportssjef Inge Andre Olsen.

- Dette kom som lyn fra klar himmel i morges, sier Olsen til Dagbladet.

- Dio har levert, og det er derfor han får denne muligheten. For Stabæks del, så har vi hele veien sagt at det sitter langt inne, men kommer det mye penger på bordet må vi akseptere sett den situasjonen vi har vært i de siste årene, fortsetter han.

Olsen vil ikke si noe om hvor mye penger Hull har lagt på bordet for Diomande, men sier det var såpass mye penger på bordet at de ikke kunne takke nei.

Stabæk rekker ikke nå å hente inn en erstatter umiddelbart, men Olsen sier det konstant jobbes med.

Forfall til landslaget Diomande har vært en viktig brikke i Stabæk-laget som foreløpig ligger an til andreplassen i Tippeligaen, og har scoret 17 mål denne sesongen. Det er tre færre enn Tippeligaens toppscorer, Alexander Søderlund.

25-åringen har også blitt belønnet med å bli tatt ut på landslaget. Diomande skulle egentlig vært en del av landslagstroppen som i kveld lander i Bulgaria, men måtte melde forfall på grunn av skade.

- Det går bedre med skaden, og om 1-2 uker håper jeg at jeg er spilleklar. Men det er selvfølgelig opp til treneren å bestemme hva de vil angående troppen. Jeg er uansett i rehabilitering og i god form, sier Diomande til Dagbladet.

Stabæk har tidligere i sommer mottatt bud på Diomande, men ble avslått da det var langt under de 15 millionene klubben ønsket for spissen.

Hull ligger akkurat nå på andreplass i Championship.

Dagbladet kommer med mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer