Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bekreftet: Dobbelt beinbrudd for Manchester United-spiller

Ute i lang tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester Uniteds Luke Shaw fikk påvist dobbelt beinbrudd etter mesterligakampen mot PSV Eindhoven tirsdag kveld.

Det bekreftet manager Louis van Gaal etter oppgjøret i Nederland.

- Det er et dobbelt brudd. Han fraktes nå til Manchester, der han blir operert. Dette er ille og veldig trist for ham, men også for laget, sa han.

Shaw pådro seg beinbruddet etter en kraftig takling fra PSVs Héctor Moreno. United-spilleren var på full fart inn i straffefeltet da han ble lagt i bakken.

Kampen ble stoppet i åtte minutter mens engelskmannen fikk behandling på banen. Deretter ble han trillet ut på båre.

- Det var forferdelig. En veldig stygg takling. Han hadde på seg oksygenmaske og gråt i garderoben, sa van Gaal.

Takket for støtten På spørsmål om hvor lenge Shaw er satt ut av spill, svarte nederlenderen:

- Jeg er ingen lege, så det kan jeg ikke si, men dobbelt brudd er normalt fire til seks måneder. Samtidig er det vanskelig å si noe sikkert på forhånd, sa han.

- Jeg håper han kan spille igjen denne sesongen, tilføyde United-sjefen.

Hovedpersonen selv tok til Twitter mindre enn en time etter at skaden var et faktum:

- Tusen takk for alle støtteerklæringer, ord kan ikke beskrive hvor lei meg jeg er, min rehabilitering starter nå, jeg kommer tilbake enda sterkere, skrev Shaw.

Har imponert Venstrebacken har vært i kjempeform denne sesongen - etter å ha slitt i sin første sesong på Old Trafford. Shaw har startet alle Uniteds åtte kamper så langt og har også spilt seg til startplass på det engelske landslaget.

- Det var ikke lett for en 18-åring å komme til Manchester United, men den påfølgende sesongen spiller han fantastisk. Så skjer dette, sa van Gaal ifølge BBC tirsdag.

Han mente PSV-forsvarer Moreno burde vært utvist etter taklingen som sendte Shaw i bakken.

- Når jeg sier at det var rødt kort og straffe, vil dere kalle meg en dårlig taper. Det skjedde i straffefeltet, og det var en meget dårlig takling med to bein, sa van Gaal.

Nevnte Moreno var mannen som utlignet til 1-1 på tampen av første omgang.

(NTB)

STYGG SKADE: Manchester Uniteds Luke Shaw er ute i fire til seks måneder etter det stygge beinbruddet i Champions League-oppgjøret mot PSV i går. Foto: AP / Peter Dejong / NTB Scanpix
STYGG SKADE: Manchester Uniteds Luke Shaw er ute i fire til seks måneder etter det stygge beinbruddet i Champions League-oppgjøret mot PSV i går. Foto: AP / Peter Dejong / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!