Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bekreftet: Dorsin er RBKs nye sportslige leder

Den mangeårige Rosenborg-backen Mikael Dorsin (38) er tilbake på Lerkendal som sportslig leder. Han erstatter Stig Inge Bjørnebye.

BEKREFTET: Mikael Dorsin blir sportslig leder i fotballklubben Rosenborg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
BEKREFTET: Mikael Dorsin blir sportslig leder i fotballklubben Rosenborg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Svensken ble presentert som ny RBK-sportssjef på en pressekonferanse på Brakka på Lerkendal tirsdag ettermiddag. Ansettelsen skjer to dager før Rosenborg avslutter sesongen med bortekamp mot PSV i europaligaen.

Dorsin er utdannet jurist og har drevet sitt eget agentfirma siden han la opp som spiller i 2016. Han har også sittet i styret i håndballklubben Byåsen.

Nå skal den tidligere RBK-backen erstatte Bjørnebye, som noe overraskende ga seg i jobben som sportslig leder i midten av november. Han har hatt jobben i fem år.

- Jeg er glad for å komme tilbake til denne fantastiske klubben som jeg har savnet. Samtidig har det vært bra at jeg har fått en periode fra utsiden. Nå gleder jeg meg til å komme i gang og bidra med det jeg er god til. Jeg passer best til å jobbe med et lag som har høye mål, sa svensken på pressekonferansen.

Dorsin fikk med seg 402 kamper og scoret 31 mål i løpet av sine tolv sesonger som spiller i Rosenborg. Han var i klubben i to omganger i 2004-07 og 2008-16. I mellomtiden hadde han et kort opphold i rumenske Cluj, hvor han fikk med seg et seriemesterskap.

Dorsin vant fem seriegull og én NM-tittel med RBK.

- Han er en «Rosenborger». Han har over 400 kamper, og det er bare fire år siden han var i garderoben her. Han har jobbet med spillerlogistikk. Så han har den profilen vi ønsker, sa daglig leder Tove Moe Dyrhaug på pressekonferansen.

Svensken spilte også 16 landskamper for Sverige mellom 2001 og 2010.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media