TIL VIF: Erik Espeseth (t.h.) er ansatt som daglig leder i VIF. Her er han med Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo. Foto: NTB Scanpix
TIL VIF: Erik Espeseth (t.h.) er ansatt som daglig leder i VIF. Her er han med Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo. Foto: NTB ScanpixVis mer

Bekreftet: Erik Espeseth ny daglig leder i VIF

Det bekrefter Vålerenga.

(Dagbladet): Mandag ble det kjent at Erik Espeseth forlot Strømsgodset etter seks år, og det ble spekulert i at hans neste stopp var Vålerenga.

Nå bekrefter Vålerenga at Espeseth blir ny daglig leder i Oslo-klubben.

- Det er gjort et grundig arbeide rundt denne ansettelsen. Klubben har hele veien vært samstemt med AS om endring og retning, og vi har tatt en felles beslutning. Gjennom arbeidet har vi erfart at alle er enige om at Vålerengas potensiale er meget stort, vi er hovedstadslaget og ønsker å befeste posisjonen som Oslos Stolthet. Men det er en skikkelig jobb som skal gjøres for å lykkes, og til å lede arbeidet er vi alle enige om at Erik Espeseth er den riktige kandidaten, sier styreleder Thomas Baardseng til VIFs offisielle hjemmeside.

Erik Espeseth har tre måneders oppsigelsestid i Godset, og starter jobben i Vålerenga etterpå.

- Hardt arbeid

Espeseth har siden 2010 vært daglig leder i Strømsgodset. Han var før det kommersiell direktør i Rosenborg i åtte år. Han har også vært leder for PR- og informasjonsavdelingen i VG i tillegg til at han har vært ansatt i Stabæk i ulike roller.

Espeseth forteller at han tror det blir hardt arbeid som gjelder for å få VIF tilbake i toppen.

- Vi skal jobbe for at Vålerenga skal bli en stabil toppklubb i løpet av noen år. Vi skal sette en strategi for å nå dette, gjennomgå alle områder i klubben, og sørge for å bygge klubben slik at den kan forbli en toppklubb over tid. Vålerenga er en av klubbene i Norge med det største potensialet for å lykkes, men vi skal sammen nå gjøre et solid stykke arbeid. Det er ikke gjort i løpet av noen uker og måneder, det er hardt arbeid over lang tid, og noe jeg er klar til å ta ansvar for, sier Espeseth til VIFs offisielle hjemmeside.

Deila inn

Det er ventet at Ronny Deila tar over som Vålerenga-trener fra 1. januar 2017. Det erfarer TV 2.

Ansettelsen av Deila betyr likevel ikke at nåværende Vålerenga-trener Kjetil Rekdal forsvinner fra klubben. Han er tiltenkt en rolle som sportsdirektør.

- Det som er viktig er at vi får Vålerenga til å ha nok kompetanse i de leddene som trengs. Jeg kan ikke stå og si at det blir sånn eller sånn, men at det jobbes godt og jeg har vært en del av det hele veien, det er det ikke tvil om. Så for meg er det ikke overraskende eller mot mine ønsker at det skal bli seende best mulig ut her, sier Rekdal til TV 2.

Les også: Espeseth og Deila skal ikke bare redde Vålerenga - Tor Olav Trøim tenker endelig større enn som så.