FERDIG: Ryan Giggs har ikke klart å komme til enighet med United om en ny rolle i klubben. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: Ryan Giggs har ikke klart å komme til enighet med United om en ny rolle i klubben. Foto: NTB ScanpixVis mer

Bekreftet: Giggs forlater United etter 29 år

- Jeg er spent på framtiden. 

Ryan Giggs forlater Manchester United etter 29 år i klubben. Det bekrefter både 42-åringen og klubben lørdag.

- Timingen føles rett. Selv om jeg ikke har noen umiddelbare planer om å tre inn i en ny trenerrolle, er det her jeg vil være, sier United-legenden.

Waliseren hadde ett år igjen av kontrakten som assisterende manager, men nyansatt manager José Mourinho vil ventelig bringe sin mangeårige samarbeidspartner Rui Faria inn i den stillingen.

Ryan Giggs spilte 963 kamper for Manchester United i sin aktive karriere, men klarte altså ikke å oppnå enighet om en overgang til en ny rolle i klubben.

- Det er på tide med et nytt kapittel og en ny utfordring. Jeg er spent på framtiden og jeg har hatt den beste læringen inn mot en trenerrolle som var mulig, mener Giggs.

42-åringen ble linket opp mot Swansea sist sesong, og ifølge ryktene skal Giggs ha følt at han var klar til å inneha managerrollen også på Old Trafford.

Giggs ble en del av Uniteds ungdomsakademi den dagen han fylte 14 år. Han debuterte på førstelaget mot Everton 2. mars 1991. I løpet av karrieren var han med på blant annet 13 seriegull.

I 2013/14-sesongen ble han spillende assistentmanager under David Moyes. Etter den sesongen ga han seg som spiller og ble assisterende manager under Louis van Gaal.

(NTB)