Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball:

Bekreftet: Gytkjær solgt til tysk fotball

For 20 millioner.

TIL TYSKLAND: Christian Gytkjær forlater trøndelag til fordel for Tyskland og München. Her fra eliteseriekampen mot Viking i april i fjor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TIL TYSKLAND: Christian Gytkjær forlater trøndelag til fordel for Tyskland og München. Her fra eliteseriekampen mot Viking i april i fjor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg-spissen Christian Gytkjær ble fredag kveld bekreftet klar for 1860 München.

Den tyske klubben annonserte sin nye signering på sitt nettsted rett før kampen mot Greuther Fürth fredag kveld.

- Jeg kan nesten ikke vente med å spille foran alle dere, sa dansken til fansen i et videointervju med klubbens nettsted.

Dansken har signert en kontrakt som strekker seg til 2019. 1860 München ligger plassert på en 14.-plass i 2. Bundesliga.

Toppscorer

Gytkjær kom til norsk fotball da han var utlånt til Sandnes Ulf i 2012. Etter tre år i Haugesund, ble han kjøpt av Rosenborg i 2016. Der har han blitt både serie- og cupmester.

Dansken ble toppscorer med 19 mål da trønderne vant serien forrige sesong.

- Det sier seg selv at Christian vet hvor målet står. Han har gode kvaliteter innenfor 16-meteren, han kan avslutte med begge føtter, og han er sterk med hodet, sier 1860 München-trener Vitor Pereira.

- Han er en vanskelig motstander for ethvert forsvar på grunn av sin gode fysikk, som han vet hvordan han skal utnytte.

20 millioner

1860 München hadde sin storhetstid på 1960-tallet og ble blant annet tysk mester i 1966. Laget deler hjemmebane med Bayern München.

Ifølge VG betaler den tyske klubben Rosenborg 20 millioner kroner for spissen. Også i fjor solgte Rosenborg sin toppscorer fra sesongen før.

Gytkjær debuterte for det danske landslaget i november i fjor under Åge Hareide i 1-1-kampen mot Tsjekkia.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling