Bekreftet: Haaland til City

Erling Braut Haaland (21) går fra Borussia Dortmund til Manchester City. Prisen for å kjøpe ut nordmannen skal være lavere enn først antatt.

BEKREFTET: Dagbladets kommentator Esten O. Sæther mener Erling Braut Haalands overgang til Manchester City er den største norske overgangen noensinne. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver Manchester City på sine hjemmesider. Det betyr at Haaland-sagaen omsider er over.

«Manchester City kan bekrefte at vi i prinsippet har kommet til enighet med Borussia Dortmund angående overgangen til angriper Erling Haaland 1. juli 2022», skriver Manchester City.

Klubben legger til at de må komme til en fullstendig enighet med Haaland om de personlige betingelsene. Overgangsvinduet i England åpner først 1. juli, og overgangen vil ikke bli offisiell før den tid.

Nordmannen skal ifølge rapporter ha skrevet under på en kontrakt som løper til 2027 og blant andre Fabrizio Romano hevder at Haaland vil tjene 375 000 pund i uka (rundt 4,5 millioner kroner) - det samme som stjernespiller Kevin De Bruyne.

Med overgangen til City følger Haaland i pappa Alfie Haalands fotspor. 49-åringen spilte tre sesonger i Manchester City fra 2000 til 2003.

Den norske superspissen har lenge vært blant fotballverdens mest ettertraktede spillere, og har vært linket til storklubber som Real Madrid, Barcelona og Bayern München.

På sine 2,5 år i Dortmund kan Haaland vise til 85 scoringer og 23 målgivende på 88 kamper, ifølge Transfermarkt. I tillegg var jærbuen med på å vinne den tyske cupen (DFB-Pokal) i 2020/21-sesongen.

City-manager Pep Guardiola fikk på en pressekonferanse tirsdag spørsmål om Haaland. Se hva spanjolen svarte her:

HAALAND: Pep Guardiola måtte svare på spørsmål om ryktene rundt Erling Braut Haaland. Video: SNTV / Rødt Kort. Vis mer

Stor sum

Den norske superstjerna har en utkjøpsklausul i kontrakten med Dortmund. Tallet som det har blitt operert med er 75 millioner euro (750 millioner kroner), men flere engelske medier hevder at det korrekte tallet skal være 60 millioner euro (600 millioner kroner).

Ifølge tyske Bild skal i tillegg Haalands representanter ha en klausul ved salg av nordmannen.

Tidligere har den tyske agenten Volker Struth anslått at Haaland-overgangen vil ha en kostnadsramme på opp mot tre milliarder kroner.

- Haaland har en utkjøpsklausul. Totalpakken med lønn i fem år og agenthonorar vil trolig ligge i området 250 til 300 millioner euro, fortalte Struth til Sports Bild.

PROFILER: Et utvalg av Manchester Citys stjerner. Foto: AFP
PROFILER: Et utvalg av Manchester Citys stjerner. Foto: AFP Vis mer

Store stjerner

Med Haaland inn portene på Etihad Stadium, får Pep Guardiola styrket et allerede stjernespekket lag.

I den blå delen av Manchester vil nordmannen spille med superstjerner som Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Rúben Dias, Phil Foden, João Cancelo, Riyad Mahrez og Ederson - for å nevne noen.

På spissplass har ikke Haaland noen rene spisskonkurrenter. City har stort sett startet med Gabriel Jesus eller Phil Foden på topp denne sesongen, men begge har blitt mest brukt på kanten i City-angrepet.

På sine seks år i Manchester har Guardiola sanket inn hele åtte trofeer. Med Haaland på laget kan fansen fortsette å drømme om Champions League-triumfen som City så sårt mangler.

P.S. Overgangsvinduet i Premier League åpner offisielt 1. juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer