Bekreftet: Han blir proff sammen med Kristoff

Norsk 22-åring får drømmen oppfylt.

BLIR PROFF I KATJUSJA: Sven Erik Bystrøm er fra 1. august lagkamerat med treningskompis Alexander Kristoff. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BLIR PROFF I KATJUSJA: Sven Erik Bystrøm er fra 1. august lagkamerat med treningskompis Alexander Kristoff. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Sven Erik Bystrøm har i flere uker vært nær å signere for Katjusja.

Tirsdag ble proffkontrakten bekreftet i en pressemelding.

- Det er en god følelse. Jeg har lenge visst at det kom til å gå i boks, men nå er det offisielt, smiler Bystrøm til procycling.no.

- Hvor lenge har du vært trygg på at du kom til å signere med Katjusja?

- Jeg fikk beskjed om at jeg var så godt som sikret kontrakt i vår, det gjorde at jeg aldri har vært nervøs. De siste formalitetene ble gjort forrige uke.

Haugesunderen blir fra 1. august å finne i Katjusjas rekker. Han vil sykle ut 2014 som stagiaire. Deretter venter to år som proff i det russiske laget.

Les også: Norges neste sykkelproff

Bystrøms første planlagte opptreden i Katjusja-drakta er Arctic Race of Norway 14.-17. august.

- Det skal bli godt å få en litt myk start i laget. Nå kan jeg bli kjent med laget og de som er rundt dette året før det begynner for alvor neste sesong, forklarer 22-åringen.

Likevel er nordmannen klar på at han har mål om å bli verdifull for russerne allerede i år. I vår var han topp ti i både Tour of Norway og Tour des Fjords.

Totalt leverte han 13 topp ti-plasseringer på 27 rittdager i UCI-ritt. Den stabiliteten så Katjusja signere Bystrøm.

- Vi er fornøyde med at Bystrøm starter sin profesjonelle karriere hos oss. Han er ung og talentfull med et stort potensial. Han har alle muligheter til å bli en sterk rytter, sier lagsjef Vjatsjeslav Jekimov i pressemeldingen.

Selv om proffkontrakten er sikret, er nordmannen klar på at han skal utvikle seg videre.

- Dette er egentlig bare et mål på veien. Det er nå jeg håper at det virkelig skal starte. Jeg konsentrerer meg om å utvikle meg fysisk, og forhåpentligvis kan jeg ha en lignende utvikling som Kristoff.

Som rytter ønsker han å utvikle seg til én som kan kjempe om topplasseringene i Ardennerklassikerne i vårsesongen.

Er det et mål å sykle bakkeklassikerne til våren?

- Jeg tror jeg kan gjøre en bra jobb både i brosteins- og bakkeklassikerne neste år. Men på sikt vil jeg utvikle meg til å bli en som går bra i ritt som Liége-Bastogne-Liége. Likevel er det ikke et stort mål å sykle dem til våren, jeg konsentrerer meg først og fremst om å bli en bedre syklist, så får jeg ta rittene jeg får, forklarer Bystrøm til procycling.no.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer