BLIR PROFF I KATJUSJA: Sven Erik Bystrøm er fra 1. august lagkamerat med treningskompis Alexander Kristoff. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BLIR PROFF I KATJUSJA: Sven Erik Bystrøm er fra 1. august lagkamerat med treningskompis Alexander Kristoff. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Bekreftet: Han blir proff sammen med Kristoff

Norsk 22-åring får drømmen oppfylt.

(procycling.no): Sven Erik Bystrøm har i flere uker vært nær å signere for Katjusja.

Tirsdag ble proffkontrakten bekreftet i en pressemelding.

- Det er en god følelse. Jeg har lenge visst at det kom til å gå i boks, men nå er det offisielt, smiler Bystrøm til procycling.no.

- Hvor lenge har du vært trygg på at du kom til å signere med Katjusja?

- Jeg fikk beskjed om at jeg var så godt som sikret kontrakt i vår, det gjorde at jeg aldri har vært nervøs. De siste formalitetene ble gjort forrige uke.

Haugesunderen blir fra 1. august å finne i Katjusjas rekker. Han vil sykle ut 2014 som stagiaire. Deretter venter to år som proff i det russiske laget.

Les også: Norges neste sykkelproff

Bystrøms første planlagte opptreden i Katjusja-drakta er Arctic Race of Norway 14.-17. august.

- Det skal bli godt å få en litt myk start i laget. Nå kan jeg bli kjent med laget og de som er rundt dette året før det begynner for alvor neste sesong, forklarer 22-åringen.

Likevel er nordmannen klar på at han har mål om å bli verdifull for russerne allerede i år. I vår var han topp ti i både Tour of Norway og Tour des Fjords.

Totalt leverte han 13 topp ti-plasseringer på 27 rittdager i UCI-ritt. Den stabiliteten så Katjusja signere Bystrøm.

- Vi er fornøyde med at Bystrøm starter sin profesjonelle karriere hos oss. Han er ung og talentfull med et stort potensial. Han har alle muligheter til å bli en sterk rytter, sier lagsjef Vjatsjeslav Jekimov i pressemeldingen.

Selv om proffkontrakten er sikret, er nordmannen klar på at han skal utvikle seg videre.

- Dette er egentlig bare et mål på veien. Det er nå jeg håper at det virkelig skal starte. Jeg konsentrerer meg om å utvikle meg fysisk, og forhåpentligvis kan jeg ha en lignende utvikling som Kristoff.

Som rytter ønsker han å utvikle seg til én som kan kjempe om topplasseringene i Ardennerklassikerne i vårsesongen.

Er det et mål å sykle bakkeklassikerne til våren?

- Jeg tror jeg kan gjøre en bra jobb både i brosteins- og bakkeklassikerne neste år. Men på sikt vil jeg utvikle meg til å bli en som går bra i ritt som Liége-Bastogne-Liége. Likevel er det ikke et stort mål å sykle dem til våren, jeg konsentrerer meg først og fremst om å bli en bedre syklist, så får jeg ta rittene jeg får, forklarer Bystrøm til procycling.no.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.