Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ernesto Valverde til Barcelona:

Bekreftet: Han er ny Barcelona-manager

Ernesto Valverde erstatter Luis Enrique.

NY SJEF: Ernesto Valverde er Barcelonas nye manager. Foto: AFP PHOTO / YORICK JANSENS
NY SJEF: Ernesto Valverde er Barcelonas nye manager. Foto: AFP PHOTO / YORICK JANSENS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barcelona bekrefter selv i en pressemelding at de har fått ny manager.

Tidligere Athletic-sjef Ernesto Valverde blir nå ny manager for Lionel Messi, Neymar og resten av Barcelonas stjernegalleri.

- Jeg har snakket med ham i dag, og han er svært glad. Dette er en helt spesiell utfordring for han. Han har kapasiteten, kunnskapen og erfaringen til å mestre den, sier Barcelonas klubbpresident Josep Bartomeu i en uttalelse.

- Han har en måte å jobbe på som passer denne klubben. Han elsker å bruke ungdomssystemet, og han er også lidenskapelig med hensyn til teknologi og måten den kan brukes inn mot en kamp, tilføyer han, gjengitt av NTB.

Valverde, som nylig trakk seg nylig som Athletic-trener, spilte for Barcelona fra 1988 til 1990.

Luis Enrique har for lengst gitt beskjed om at han gir seg i Barcelona etter at sesongen og cupfinalen mot Alaves nylig ble hans siste.

Barcelona endte som nummer to i La Liga, bak Real Madrid. Laget røk også ut mot Juventus i kvartfinalen i Champions League. Til tross for cupgull i hjemlandet, endte storklubben opp med en skuffende sesong.

Beslutningen om å ansette Valverde ble kunngjort av klubbpresident Josep Bartomeu etter at Barcelona-styret hadde hatt et kort møte mandag.

Torsdag blir storklubbens nye trener bli presentert for fans og spansk presse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!