Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bekreftet: Han er Spanias nye landslagssjef

Luis Enrique bekreftet klar.

LANDSLAGSSJEF: Luis Enrique. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
LANDSLAGSSJEF: Luis Enrique. Foto: AP Photo/Manu Fernandez Vis mer

Tidligere Barcelona-trener Luis Enrique (48) er Spanias nye landslagssjef i fotball. Det bekrefter Det spanske fotballforbundet.

Innledningsvis i VM var det mye rot rundt Spanias landslag. Verdensmesterne fra 2010 mistet treneren rett før mesterskapet startet, da Julen Lopetegui ble annonsert som Real Madrid-trener.

Da var han ganske fort også ferdig som landslagssjef. Fernando Hierro ledet derfor Spania i VM, til en skuffende plassering. Rødtrøyene ble slått ut av vertsnasjon Russland allerede i åttedelsfinalen.

Nå er det altså tidligere Barcelona-trener Enrique som skal lede spanjolene tilbake til suksess internasjonalt. Enrique hadde stor suksess med den katalanske klubben, som han vant både ligaen og Champions League med.

- Beslutningen har vært enstemmig. Jeg liker hans engasjement. Han har takket nei til bedre økonomiske betingelser andre steder for å trene Spania, sier fotballpresidenten Luis Rubiales i en pressemelding.

Enrique har for øvrig også 62 landskamper for det spanske landslaget.