FÅR NY KLUBB:  Sondre Holst Enger.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FÅR NY KLUBB:  Sondre Holst Enger. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Bekreftet: Holst Enger klar for nytt lag

Har signert en toårig avtale med Ag2r La Mondiale.

(procycling.no):Sondre Holst Engers neste stoppested når IAM Cycling lukker dørene ved sesongslutt blir Ag2r La Mondiale. Overgangen ble rapportert av procycling.no under Tour de France og er nå offisielt bekreftet. 22-åringen fra Horten har signert en to års avtale med det franske WorldTour-laget.

Det melder laget på Twitter.

Holst Enger ble profesjonell med IAM Cycling i 2015 og vunnet to ritt for det sveitsiske laget. Årets debut i Tour de France ble en suksess med to sjetteplasser innledningsvis og en råsterk tredjeplass på 16. etappe.

Laget ble stiftet av dets nåværende manager Vincent Lavenu i 1992 og har vært del av UCIs Pro Tour de elleve siste sesongene. Ag2r-La Mondiale har fungert som hovedsponsor i 19 år og utvidet nylig avtalen til 2020.

I løpet av den tiden har laget vunnet fire store klassikere og 19 etapper i Tour de France. Laget har aldri vunnet en Grand Tour, men både Jean-Christophe Péraud (2014) og Romain Bardet (2016) har bekledd det nest øverste podietrinnet i Le Tour.

I tillegg til Holst Enger har Ag2r signert spurteren Rudy Barbier (Roubaix-Lille Métropole), etapperytteren Mathias Frank (IAM), samt klassikerrytterne Oliver Naesen (IAM Cycling) og Stijn Vandenbergh (Etixx-QuickStep), for neste sesong.