Søksmål RBK:

Bekreftet: Ingebrigtsen og Hoftun saksøker Rosenborg

Stevning sendt til Sør-Trøndelag tingrett.

GÅR TIL SAK: Kåre Ingebrigtsen(th) og Erik Hoftun går til sak mot sin tidligere arbeidsgiver Rosenborg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
GÅR TIL SAK: Kåre Ingebrigtsen(th) og Erik Hoftun går til sak mot sin tidligere arbeidsgiver Rosenborg. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • RBK - VIF, NM, kl. 20

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun saksøker Rosenborg Ballklub. Det får Dagbladet bekreftet i dag.

– Stevning ble sendt Sør-Trøndelag tingrett i går. Mer vil jeg ikke si om saken, sier advokat Andreas Messelt Ekker til Dagbladet onsdag formiddag.

Ingebrigtsen og Hoftun representeres av advokat Stein Kimsås-Otterbech i Advokatfirmaet Thommessen AS og advokat Andreas Messelt Ekker i Bjerkan Stav Advokatfirma AS.

Dagbladet får opplyst at stevninger er sendt på vegne av begge de to tidligere RBK-trenerne.

Rosenborg bekrefter at de er kjent med stevningen.

– Ble mottatt kl. 11.15. Overlater til vår advokat å håndtere dette, opplyser Trond Alstad til Dagbladet. Han er leder for strategi, organisasjon, kommunikasjon og samfunnsansvar i klubben.

Bråk

Ingebrigtsen og Hoftun fikk sparken som hovedtrener og assistenttrener 19. juli. Begge måtte gå på dagen.

I en pressemelding til Dagbladet onsdag ettermiddag utdyper advokatene bakgrunnen for søksmålet.

– Kort fortalt dreier sakene seg om RBKs brudd på arbeidsmiljølovens stillingsvernsregler ved avslutningen av Ingebrigtsen og Hoftuns arbeidsforhold. Norske fotballtrenere er som andre arbeidstakere omfattet og beskyttet av arbeidsmiljøloven, herunder bestemmelsene om stillingsvern. Når en arbeidsgiver som RBK velger å ikke forholde seg til disse reglene, får det konsekvenser. Sakene vil nå være gjenstand for domstolsbehandling, og vi har ingen ytterligere kommentarer, opplyser advokat Ekker og Kimsås-Otterbech.

Trenerduoen anklaget i etterkant RBK-ledelsen for «usaklig oppsigelse». Ifølge Ingebrigtsens og Hoftuns advokater reagerer de tidligere trenerne på behandlingen fra klubben. Det uttalte de i en kommentar til VG tidligere denne måneden.

Ifølge Trenerforeningen fikk Ingebrigtsen og Hoftun sparken uten begrunnelse og de mener dette ikke skjedde skriftlig, men muntlig. Det etterlyses også et såkalt drøftelsesmøte i forkant av oppsigelsen – og det hevdes at Erik Hoftun fikk sparken i et rom med flere andre personer til stede.

Ekspert stusser

Dagbladet har tidligere snakket med eksperter på arbeidsrett som mener Rosenborgs opptreden kan være kritikkverdig – men at det er lite å hente for Hoftun og Ingebrigtsen ved et søksmål.

Jan Tormod Dege er mangeårig advokat og ekspert på arbeidsrett. Han forteller følgende til Dagbladet:

– Å sparke en trener i norsk fotball synes å være mer vanlig enn uvanlig, og muligens særlig i Rosenborg. Ingebrigtsen burde vite dette meget godt. Han ble hovedtrener i 2014. I perioden mellom Nils Arne Eggen i 2002 og 2014 var det ni andre på trenerbenken. At jobben ikke var trygg burde Ingebrigtsen da ha forstått. Han er intet særfenomen. Så vidt jeg vet har han en større etterlønn. Vi kan alle ha en subjektiv opplevelse av egen prestasjon. Men det er styrets ansvar å vurdere dette. Leit å oppleve for den som blir sparket, sier Dege til Dagbladet.

Han fortsetter:

– Rosenborg burde på sin side ha vist større grad av «folkeskikk» både overfor Hoftun og Ingebrigtsen etter at styret besluttet å gi dem sparken. Av Aftenposten den 27. juli 2018 framgår at Hoftun fikk tilbud om en annen stilling. At han takket nei svekker hans sak isolert sett, sier Dege.

I kveld klokka 20 møtes Rosenborg og Vålerenga til kvartfinale i cupen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer