Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bekreftet: Jürgen Klopp er Liverpools nye manager

Tar over etter Rodgers.

TIL ENGLAND: Tyske Jürgen Klopp er Brendan Rodgers etterfølger. Foto: NTB Scanpix
TIL ENGLAND: Tyske Jürgen Klopp er Brendan Rodgers etterfølger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyske Jürgen Klopp er ansatt som ny manager i Liverpool. Han blir Brendan Rodgers etterfølger, som fikk sparken søndag.

Det bekrefter klubben selv på sine hjemmesider, sent torsdag kveld.


Nyheten er ikke på noen måte overraskende, siden det de siste dagene har vært veldig mye rykter rundt Klopp og hans vei til Liverpool.

48-åringen ga seg som manager i Borussia Dortmund i vår, etter å ha vært der siden 2008. I juni kom beskjeden om at han ville ta seg en pause fra fotballen, etter mange år i Dortmund. Nå viser det seg at den pause ikke ble så lang likevel.

Liverpool har allerede kalt inn til en pressekonferanse fredag morgen, og tidligere i kveld ble Klopp avbildet utenfor John Lennon Airport i Liverpool.

Liverpool ligger på tiendeplass på tabellen, med tolv poeng på åtte kamper.

Jürgen Klopp ble raskt en storfavoritt til å lede Liverpool, sammen med Carlo Ancelotti. De siste dagene har det vært svært klart at mange store stemmer innen fotballen mener at Klopp og Liverpool kommer til å bli et flott par.

- Klopp tar med seg entusiasme både i klubben og blant supporterne. Det gir en ny giv og folk får forventninger og tenker at dette kan bli bra, sier Pål Christian Møller, formann i Liverpools norske supporterklubb, til Dagbladet.
- Følelsene i byen Liverpool trenger å bli satt i sving igjen. Liverpool trenger en manager av internasjonalt format, og i valget mellom Klopp og Ancelotti, mener jeg at Klopp er et mer passende valg. Han elsker sporten og har pasjonen som skal til, sa tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamann om den karismatiske tyskeren mandag.

• Les også: Talkshow-vert tatt på senga da Klopp svarte med å slå ham i ansiktet

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!