Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel:

Bekreftet kontrakt med profflag: – Får nok å henge fingrene i

Anders Skaarseth ser fram til en hektisk høst for både Cofidis og Uno-X.

FÅR MULIGHETEN: Anders Skaarseth - her etter å ha blitt nummer ti på fellesstarten for U23 under fjorårets VM i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FÅR MULIGHETEN: Anders Skaarseth - her etter å ha blitt nummer ti på fellesstarten for U23 under fjorårets VM i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Forrige uke kunne TV 2 melde at Anders Skaarseth ville få en hospiteringsavtale med det franske profflaget Cofidis - en avtale som ble bekreftet av laget selv på Twitter onsdag.

– Jeg ser fram til det og jeg gleder meg til det. Det kom litt overraskende på, men jeg ser bare positivt på det. Det er gøy å få vise seg fram og prøve seg. Jeg ser på det som er ordentlig godt lag, så det blir gøy å få prøve seg i Arctic Race nå i første omgang, sier nordmannen til procycling.no.

Kjører for to lag i høst

Lillehamringen vil veksle litt mellom de to lagene ut sesongen. En hospiteringskontrakt (staigiare på sykkelspråket) gjelder fra 1. august, men Skaarseth vil i perioden sykle ritt for både Uno-X og Cofidis.

– Jeg har endelig begynt å føle meg bra igjen. Jeg har fått trent bra og skulle vise meg mest mulig fram for Uno-X. Nå åpnet det seg en ekstra mulighet, og da får jeg kjørt for både Uno-X og Cofidis.

Først er det Czech Cycling Tour for Uno-X, før han får Cofidis-debuten i Arctic Race of Norway (16.-19. august). Deretter venter en sjanse i Flandern - et område hvor Skaarseth liker seg godt - i Great War Remembrance Race.

Etter det igjen håper han å kunne være med på Uno-X Developement Weekend, tre norske ritt som arrangeres første helg i september. Planene for september og oktober for Cofidis er foreløpig ikke lagt.

– Jeg får mer enn nok å henge fingrene i utover høsten, sier han muntert.

Om Cofidis: – Absolutt aktuelt

Håpet for Skaarseth sin del er at han skal få vist seg såpass fram at profflaget også ønsker å signere han på fulltid for de neste sesongene.

– Det er absolutt aktuelt å signere for Cofidis i mine øyne, men det spørs om de er fornøyd. Jeg ser på det som en spennende mulighet, men vi får ta høsten først og se hvordan jeg ligger an når den er over. Det tror jeg de har lyst til også. Da blir de kjent med meg som rytter også, så det er vinn-vinn for begge parter.

– Er dette en mulighet du har ventet lenge på?

– Jeg var jo ganske nærme (en proffkontrakt) i fjor. Cofidis var jo interessert i fjor, men det var såpass sent at de fleste lagene var fulle. Nå tok de opp tråden igjen, så det er gøy. Det er et utrolig stabilt lag som kjører de fleste store rittene. Jeg vil si at det er ett av de beste prokontinentallagene. Det blir spennende å se hvordan det fungerer, du får jo fort et inntrykk av det, sier han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.