Bekreftet: Mario Balotelli er klar for Liverpool

Gjør comeback på balløya.

KLAR: Mario Balotelli er bekreftet klar for Liverpool. Dermed gjør han comeback på balløya. Foto: REUTERS/Toru Hanai
KLAR: Mario Balotelli er bekreftet klar for Liverpool. Dermed gjør han comeback på balløya. Foto: REUTERS/Toru HanaiVis mer

(Dagbladet): Det kom ikke som noen overraskelse. Det har blitt spekulert i  lengre tid om Mario Balotelli ville gjøre comeback i Premier League.

Nå bekrefter Liverpool selv  på sine hjemmesider at  24-åringen er klar for klubben.

Dermed gjør italieneren comeback etter at han gikk fra Manchester City til AC Milan i januar i fjor. Balotelli skal ha kostet Liverpool 163 millioner kroner.

- Talent i verdensklassen - Jeg er veldig glad. Vi har snakket om å komme hit, og nå er jeg glad for å være her, sier Balotelli til Liverpools hjemmesider.

- Liverpool er en av de beste klubbene her i England, og fotballen som spilles her er bra, fortsetter Balotelli.

Ifølge Liverpool er kontrakten «langvarig», mens engleske medier skriver at det skal være snakk om en treårskontrakt.

Liverpool-manager Brendan Rodgers sier seg svært fornøyd med klubbens niende signering for sommeren.

- Han er et talent i verdensklassen, og til tross for at han er såpass ung, så har han er svært mye erfaring fra å spille på et høyeste nivå, sier Rodgers.

Klarer Liverpool å temme ham? Mario Balotelli havnet i rampelyset titt og ofte under sitt opphold i Manchester City. Ofte kontroverser.

Siste italieneren var i Premier League, tente han på hus, slåss på trening, grisetaklet, smugrøyket og krasjet biler.

Og mens Liverpool har blitt kvitt èn urokråke i Luis Suárez, henter de nå inn en ny. Det har ført til at klubben på forhånd har fått 24-åringen til å gå med på hvordan Liverpool mener han kan, og ikke kan, oppføre seg.

-Spørsmålet er om Liverpool vil klare å temme Balotelli. Suárez gjorde dumme ting, men når han var tilgjengelig på banen så ga han alltid 100 %. Balotelli var borti mye tull og pådro seg utestengelser han også, men har også hatt noen svake forestillinger der han nesten har virkert ufokusert. Det kan jo være vanskelig å takle. Det er viktig, når det kommer en type som ham at han er 100 % når det gjelder, sa TV2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet i forrige uke.

KAN TEMMES?: -Spørsmålet er om Liverpool vil klare å temme Balotelli, sier Øyvind Alsaker. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB Scanpix
KAN TEMMES?: -Spørsmålet er om Liverpool vil klare å temme Balotelli, sier Øyvind Alsaker. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB Scanpix Vis mer