Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball:

Bekreftet:  Berge satser videre med Norge

Christian Berge har gjort Norges håndballgutter til de nye yndlingene.

FORTSETTER: Etter det NTB erfarer, skal Christian Berge ha vraket tilbud fra Tyskland og fortsetter som norsk landslagssjef. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORTSETTER: Etter det NTB erfarer, skal Christian Berge ha vraket tilbud fra Tyskland og fortsetter som norsk landslagssjef. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Christian Berge fortsetter som norsk landslagstrener i håndball. Trøndersuksessen har falt ned på å droppe tyske Flensburg-Handewitt, får NTB bekreftet.

Dermed kan de norske spillerne glise. Favorittreneren jobber videre mot OL i 2020.

Flensburg-Handewitt, Berges tidligere klubb som spiller, har ikke lagt skjul på at de vil ha trønderen på benken. Men det blir nei i denne omgang.

- Det er kort og godt strålende nyheter, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund til NTB.

Den norske stjerna Sander Sagosen er glad, men ikke overrasket.

- Hele gruppa er veldig fornøyd, vil jeg tro. Christian og teamet hans er en suksessfaktor, sier stjernespilleren til NTB.

- Jeg spurte Christian rett etter VM-finalen og fikk det samme svaret. Så jeg har egentlig bare holdt på en hemmelighet en stund.

Store penger

Saken aktualiserte seg da Ljubomir Vranjes ble enig med ungarske Veszprém i forrige uke. Han slutter i Flensburg til sommeren, to og et halvt år før kontrakten løper ut.

Den tyske klubben får cirka 9 millioner kroner i kompensasjon fra Veszprém. I håndballsammenheng er det et gigantbeløp.

Flensburg-klubben var innstilt på å kjøpe Berge ut av avtalen med Norges Håndballforbund (NHF) med det første.

Tyskerne skal ha vært villig til å betale opp mot 2,5 millioner kroner i kompensasjon til NHF.

Suksess

Berge overtok landslaget for snart tre år siden. Norge ble nummer fire i fjorårets EM og tok sølv i vinterens VM.

Der var det bare Frankrike (to ganger) som slo de norske gutta.

Neste mesterskap er EM i Kroatia om et snaut år. Det gjenstår fortsatt noen kvalifiseringskamper, men alt tyder på norsk deltakelse der.

Flensburg starter annen del av Bundesliga-sesongen med storkamp hjemme mot Kiel onsdag.

Verken NHF eller Flensburg godtar dobbeltarbeidende trenere (klubb- og landslag samtidig), og derfor var en delt Berge-løsning aldri aktuelt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling