Landslagsuttak til verdenscupåpningen i Finland

Bekreftet: Northug er vraket til verdenscupen

Sondre Turvoll Fossli er med.

SKUFFELSE: Petter Northug ville gjerne gå i verdenscupåpningen i Finland kommende helg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKUFFELSE: Petter Northug ville gjerne gå i verdenscupåpningen i Finland kommende helg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 12.00 mandag offentliggjorde Norges Skiforbund langrennsuttaket til verdenscupåpningen i Kuusamo, Finland førstkommende helg.

Petter Northug er vraket fra troppen.

Fra før var Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg og Finn Hågen Krogh alle forhåndsuttatt til minitouren. Da var det bare fem plasser igjen å fordele.

- Petter er uenig

Landslagssjef Vidar Løfshus forklarer valget slik:

- Valget er tatt med bakgrunn i de signaler vi har fått. Vi har hele tiden sagt at vi skulle gjøre en vurdering etter rennene på Beitostølen og fasiten nå er at Petter Northug ikke er god nok for troppen, sier Vidar Løfshus til Dagbladet.

Løfshus fortsetter:

- Vi har hatt løpende kommunikasjon med Petter og han skulle vurderes etter Bruksvallarna og Beitostølen. Ettersom Petter ikke stilte til start, så måtte vi ta ut de som faktisk er i form, sier Løfshus.

- Hvordan tok Northug vrakingen?

- Petter er uenig i det vi mener, og vi hadde et møte sammen i går. Petter har vært tre uker uten skikkelig trening og det vil jeg tro alle løpere merker rent fysisk, sier Løfshus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer