Bekreftet: Platini stiller som presidentkandidat i FIFA

- En veldig god kandidat i våre øyne, sier Hallén.

STILLER: Ikke overraskende bekrefter Michel Platini nå at han stille som kandidat til presidentvervet i FIFA. Foto: NTB Scanpix
STILLER: Ikke overraskende bekrefter Michel Platini nå at han stille som kandidat til presidentvervet i FIFA. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): UEFA skriver på sine hjemmesider at presidenten i det europeiske fotballforbundet, Michel Platini, stiller som kandidat til det ledige vervet i FIFA.

Brev til fotballedere 26. februar 2016 skal Sepp Blatters etterfølger velges, etter at sveitseren trakk seg etter massivt press og korrupsjonsanklager.

UEFA skriver at Platini i dag sendte ut et brev til FIFAs 209 medlemsland med nyheten om hans kandidatur.

- Dette er en veldig personlig og godt gjennomtenkt beslutning. Jeg har også blitt hjulpet av støtten og engasjementet mange av dere har vist meg, skriver Platini i brevet.

Det finnes tider i livet der du må ta skjebnen i egne hender, skriver franskmannen.

Nyheten er på ingen måte overraskende, etter at det har gått rykter om Platinis kandidatur i lengre tid. Senest i går meldte franske L'Equipe at 60-åringen kom til å annonsere nyheten innen to dager.

Franskmannen ble nylig rangert som fotballens mektigste av ESPN. Platini har vært president i UEFA siden 2007 og har sittet i FIFAs eksekutivkomitee siden 2002.

- Nylig hendelser tvinger den øverste ledelsen i fotballen til å snu arket og tenke nytt rundt eget styresett, skriver Platini videre i brevet til fotballederne.

- Veldig god kandidat President i Norges Fotballforbund sier til Dagbladet at de har kjent til Platinis planer en stund, og er derfor ikke overrasket over nyheten om at han stiller.

- Vi har egentlig kjent litt til det en stund, at han ser det som riktig at han stiller. Han har også brukt litt tid på å finne ut om han kan være en akseptabel kandidat for andre land utenfor Europa, sier fotballpresidenten.

Yngve Hallén understreker viktigheten av at en ny FIFA-president har bred støtte verden rundt. NFF mener franskmannen er en bra kandidat til å lede fotballens øverste organ.

- Han er en veldig god kandidat i våre øyne.

- Vi har støttet hans presidentskap i UEFA i mange år, men nå er dette nytt, og ikke diskutert noen strategi inn mot den nye kongressen. Det er viktig for oss i Norge at vi får en president som har god støtte fra verden rundt, sier Hallén.

Kandidater til presidentvervet i FIFA må være meldt inn innen 26. oktober. Det er ventet at Prins Ali - som tapte valget mot Sepp Blatter i mai - stiller på nytt. Sørkoreanske Chung Mong-joon, visepresident i FIFA fra 1994 til 2011, har tidligere annonsert at han stiller som presidentkandidat.

Har du et tips angående Norway Cup?


Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1450 lag fra rundt 60 nasjoner!

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer