STILLER: Ikke overraskende bekrefter Michel Platini nå at han stille som kandidat til presidentvervet i FIFA. Foto: NTB Scanpix
STILLER: Ikke overraskende bekrefter Michel Platini nå at han stille som kandidat til presidentvervet i FIFA. Foto: NTB ScanpixVis mer

Bekreftet: Platini stiller som presidentkandidat i FIFA

- En veldig god kandidat i våre øyne, sier Hallén.

(Dagbladet): UEFA skriver på sine hjemmesider at presidenten i det europeiske fotballforbundet, Michel Platini, stiller som kandidat til det ledige vervet i FIFA.

Brev til fotballedere 26. februar 2016 skal Sepp Blatters etterfølger velges, etter at sveitseren trakk seg etter massivt press og korrupsjonsanklager.

UEFA skriver at Platini i dag sendte ut et brev til FIFAs 209 medlemsland med nyheten om hans kandidatur.

- Dette er en veldig personlig og godt gjennomtenkt beslutning. Jeg har også blitt hjulpet av støtten og engasjementet mange av dere har vist meg, skriver Platini i brevet.

Det finnes tider i livet der du må ta skjebnen i egne hender, skriver franskmannen.

Nyheten er på ingen måte overraskende, etter at det har gått rykter om Platinis kandidatur i lengre tid. Senest i går meldte franske L'Equipe at 60-åringen kom til å annonsere nyheten innen to dager.

Franskmannen ble nylig rangert som fotballens mektigste av ESPN. Platini har vært president i UEFA siden 2007 og har sittet i FIFAs eksekutivkomitee siden 2002.

- Nylig hendelser tvinger den øverste ledelsen i fotballen til å snu arket og tenke nytt rundt eget styresett, skriver Platini videre i brevet til fotballederne.

- Veldig god kandidat President i Norges Fotballforbund sier til Dagbladet at de har kjent til Platinis planer en stund, og er derfor ikke overrasket over nyheten om at han stiller.

- Vi har egentlig kjent litt til det en stund, at han ser det som riktig at han stiller. Han har også brukt litt tid på å finne ut om han kan være en akseptabel kandidat for andre land utenfor Europa, sier fotballpresidenten.

Yngve Hallén understreker viktigheten av at en ny FIFA-president har bred støtte verden rundt. NFF mener franskmannen er en bra kandidat til å lede fotballens øverste organ.

- Han er en veldig god kandidat i våre øyne.

- Vi har støttet hans presidentskap i UEFA i mange år, men nå er dette nytt, og ikke diskutert noen strategi inn mot den nye kongressen. Det er viktig for oss i Norge at vi får en president som har god støtte fra verden rundt, sier Hallén.

Kandidater til presidentvervet i FIFA må være meldt inn innen 26. oktober. Det er ventet at Prins Ali - som tapte valget mot Sepp Blatter i mai - stiller på nytt. Sørkoreanske Chung Mong-joon, visepresident i FIFA fra 1994 til 2011, har tidligere annonsert at han stiller som presidentkandidat.