Bekreftet: Putin kommer til Carlsens VM-kamp

Risikerer å måtte hilse.

KOMMER TIL SOTSJI: Russland-president Vladimir Putin vil ankomme Magnus Carlsens VM-kamp mot Vishy Anand i Sotsji. Foto: Scanpix / Dagbladet
KOMMER TIL SOTSJI: Russland-president Vladimir Putin vil ankomme Magnus Carlsens VM-kamp mot Vishy Anand i Sotsji. Foto: Scanpix / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har fått bekreftet at Vladimir Putin vil ankomme Sotsji i løpet av perioden 7. - 28. november for å overvære Magnus Carlsens VM-kamp mot indiske Vishy Anand.

Det skjer etter at den vestlige motstanden mot Russlands omstridte president har økt i omfang det siste året. Annekteringen av den ukrainske Krim-halvøya og den angivelige støtten til de pro-russiske opprørerne som blant annet er beskyldt for ha skutt ned Malaysia Airlines-flygingen MH17 over Øst-Ukraina 17. juli er blant grunnene til det.

Solberg sa nei Der har medført en rekke sanksjoner fra EU, noe som også er årsaken til at statsminister Erna Solberg har takket nei til en VM-invitasjon fra Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE).

Magnus Carlsen var også selv i tvil om han i det hele tatt skulle spille kampen i Russland, de politiske urolighetene tatt i betraktning. Sju dager etter den opprinnelige tidsfridsten fra FIDE, sa nordmannen imidlertid ja 7. september.

Nå risikerer Carlsen å både måtte hilse på og posere med Putin på bilder, med presse fra store deler av verden til stede. Det er nemlig ikke usannsynlig at Putin vil ta det første trekket i kampen som starter 8. november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer