TILBAKE TIL AALESUND: Bjørn Helge Riise går fra Lillestrøm og tilbake til barndomsklubben Aalesund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TILBAKE TIL AALESUND: Bjørn Helge Riise går fra Lillestrøm og tilbake til barndomsklubben Aalesund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Bekreftet: Riise går tilbake til barndomsklubben

Kontrakt ut 2018.

(Dagbladet): Tidligere i kveld ble det hevdet at Bjørn Helge Riise er Aalesunds nye spiller - noe klubben nå selv bekrefter på en pressekonferanse.

Riise har fått kontrakt med klubben ut 2018, og forlater LSK et halvt år før kontrakten får ut. Aalesund sier de har leita lenge etter en type spiller som Riise.

- Først er jeg glad for å komme hjem igjen. Det har gått veldig fort, sier Riise som fikk en telefon fra klubben for snart et par uker siden.

32-åringen sier at han og familien er klar for nye utfordringer.

Overgangen kommer nok som et sjokk på mange, siden Riise-familien i mange år har hatt sine uoverenstemmelser både med Aafk og byen.

Senest i mai gikk Bjørn Helge Riises kone ut  tok et oppgjør med byen og klubben på sin blogg.

Storebror John Arne Riise omtalte overgangen på Twitter tidligere i kveld.

- Med Mini på vei til Aalesund er det på tide å begrave dritten, skriver 34-åringen - som selv har meldt at han skal spille i India til høsten.

Bjørn Helge Riise forlot Aalesund i 2002. 32-åringen spilte i Lillestrøm fra 2005 til 2009, da han gikk til Fulham - før han gikk tilbake til LSK i 2012.

- Jeg håper at jeg kan bevise for alle sammen at de har gjort et fantastisk godt kjøp, sier lillebror Riise til pressen.

- Jeg har mange venner her, og har alltid fulgt med Aalesund som en klubb. Planen klubben har for fremtiden virker veldig spennende. Jeg tror jeg kan bidra med min spillemåte og erfarenhet, sier Riise - som nå ønsker å begrave stridsøksen.