Bekreftet: Ronaldo er klar for Al Nassr

Cristiano Ronaldo (37) har signert for Al Nassr i Saudi Arabia. Det bekrefter klubben på Twitter fredag kveld.

- TIL SAUDI ARABIA: Ronaldo skal være på vei til saudiarabisk fotball. Foto: Aijaz Rahi / AP
- TIL SAUDI ARABIA: Ronaldo skal være på vei til saudiarabisk fotball. Foto: Aijaz Rahi / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Cristiano Ronaldo har skrevet under en kontrakt på to et halvt år med den saudiarabiske klubben Al Nassr.

Han får draktnummer 7.

På Twitter kommer Al Nassr med en klar beskjed til fotballverdenen, etter at Ronaldo-avtalen gikk i boks.

- Vi skriver historie. Dette er ikke bare en signering som vil gi oss sportslig suksess, den vil også løfte ligaen, og inspirere nasjonen vår og fremtidige generasjoner, både gutter og jenter, til å være den beste utgaven av seg selv. Velkommen Cristiano, til ditt nye hjem Al Nassr, melder klubben.

- Verdens største idrettsutøver har signert, skriver klubben videre.

Ifølge overgangseksperten Fabrizio Romano kommer Ronaldo tjene vanvittige 200 millioner dollar i året hos sin nye arbeidsgiver, medregnet kommersielle inntekter. I norske kroner tilsvarer det beløpet rundt to milliarder kroner.

- Jeg gleder meg til å prøve meg i en ny liga, og nytt land. Klubbes visjon er virkelig spennende. Jeg gleder meg til å hilse på mine nye lagkamerater, og hjelpe klubben til suksess, sier Ronaldo om klubbskiftet.

Portugiseren har vært klubbløs siden han og Manchester United kom til enighet om å terminere kontrakten hans.

Nyheten om at Ronaldo var ferdig i United kom bare uker etter at han hadde gjort et eksplosivt intervju med den kontroversielle TV-profilen Piers Morgan. I intervjuet langet Ronaldo ut mot United-trener Erik ten Hag og klubbens eiere.

- Jeg føler meg forrådt, sa Ronaldo i intervjuet, og hevdet samtidig at flere i klubben ønsket å tvinge ham ut av United.

I intervjuet avslørte han også at han takket nei til et tilbud fra Saudi Arabia i fjor sommer.

SER RØDT: Denne videoen delt av Cristiano Ronaldos kjæreste, Georgina Rodriguez får den spanske politikeren til å se rødt. Video: Twitter. Vis mer

37-åringen returnerte til United i sommeren 2021. I sin første sesong tilbake på Old Trafford scoret han 18 mål seriemål, og var en viktig brikke for et United-lag som endte på sjetteplass.

Inneværende sesong har mildt sagt vært en skuffelse for den legendariske spissen, som stort sett måtte se seg selv benket av ten Hag. I Premier League fikk Ronaldo bare starte i 4 kamper, og scoret bare et mål.

Ronaldo regnes av mange som en av tidenes største fotballspillere noensinne. På merittlista har han blant annet fem Champions League-titler og like mange Gullballer. I 2016 vant han EM med Portugal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer