TIL ROSENBORG: Adam Larsen Kwarasey flytter fra Portland til Trondheim. Han har signert en kontrakt på tre og et halvt år med Rosenborg. Foto: AP / Steve Dipaola / NTB Scanpix
TIL ROSENBORG: Adam Larsen Kwarasey flytter fra Portland til Trondheim. Han har signert en kontrakt på tre og et halvt år med Rosenborg. Foto: AP / Steve Dipaola / NTB ScanpixVis mer

Bekreftet: Rosenborg med dobbeltsignering

Adam Larsen Kwarasey og Mushaga Bakenga har signert for RBK.

Det bekreftet trønderne sin hjemmeside mandag ettermiddag etter at TV 2 meldte det tidligere på dagen.

Først ble det klart at Mushaga Bakenga har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2017-sesongen, så kom meldingen om at Adam Larsen Kwarasey blir Rosenborg-spiller de neste tre og et halvt årene.

- Sto øverst på lista

Keeperen har de siste sesongene spilt i USA for Portland Timbers.

– Vi har jobbet med flere aktuelle keeperkandidater, sier sportslig leder i Rosenborg Ballklub, Stig Inge Bjørnebye.

– Larsen Kwarasey sto øverst på lista, og vi er godt fornøyd med å ha lyktes med denne overgangen. Vi i har forhandlet intenst med Portland Timbers, og sent fredag kveld ble vi enige.

RETURNERER: Mushaga Bakenga skal igjen spille for Rosenborg.
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
RETURNERER: Mushaga Bakenga skal igjen spille for Rosenborg. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Den 28 år gamle keeperen slutter seg til trønderne i løpet av noen dager og forventes å bli spilleklar 21. juli. Fra før har klubben kontrakt med målvaktene André Hansen (skadd), Alexander Lund Hansen (skadd), Pavel Londak og unggutten Julian Faye Lund.

Gleder seg til å komme hjem

Spissen Mushaga Bakenga gleder seg stort til å spille for Rosenborg igjen.

– Det er godt å være hjemme igjen, uten tvil. Dette har jeg ønsket meg helt siden vi begynte å snakke litt sammen før sommeren, sier Mushaga Bakenga til rbk.no.

Spissen scoret 16 mål på 47 kamper for Rosenborg mellom 2009 til 2011, før han dro til belgiske Club Brugge. 23-åringen har vært innom en rekke klubber etter det, blant annet på utlån til Molde.

– Konkurransen i RBK er knallsterk, og det er ikke slik at jeg tror jeg kommer til å spasere rett inn på laget, men jeg er sikker på at jeg vil utvikle meg sammen med Kåre og laget.

(NTB)