Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Gunnar Solskjær blir Man. Utd.-manager

Bekreftet: Solskjær blir United-manager

Tar over etter José Mourinho i verdens største fotballklubb.

TOMMEL OPP: Ole Gunnar Solskjær er bekreftet som Manchester Uniteds nye manager. Foto: NTB scanpix / Ekornesvåg, Svein Ove
TOMMEL OPP: Ole Gunnar Solskjær er bekreftet som Manchester Uniteds nye manager. Foto: NTB scanpix / Ekornesvåg, Svein Ove Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag formiddag annonserte Manchester United at José Mourinho er ferdig som klubbens manager, og ikke lenge etter begynte ryktene å florere om hvem som skulle bli hans etterfølger.

Til manges overraskelse var Ole Gunnar Solskjær blant de hyppigst nevnte navnene, og det tok ikke lang tid før nordmannen var oddsselskapenes favoritt til å ta over den prestisjetunge jobben.

Etter hvert var et samlet pressekorps sikker i sin sak: Solskjær blir ny, midlertidig Manchester United-manager. Og da klubben selv, ved en glipp, la ut videoer på egne nettsider hvor de beskrev ham som det, var det ikke lenger noe særlig tvil.

SOLSKJÆR: Sportsjournalist i Dagbladet, Øyvind Godø, har fulgt både nordmannens trenerkarriere og Manchester United over lang tid, og tror Solskjær har det som kreves for å lykkes i storklubben. Video. Kristoffer Løkås. Bilder: NTB Scanpix. Vis mer

Nå er det bekreftet at nordmøringen tar over sjefsrollen i en av verdens største fotballklubber. Det melder klubben på egne hjemmesider.

- Jeg har Manchester United i hjertet mitt og det er briljant å komme tilbake. Jeg ser virkelig fram til å jobbe med så talentfulle spillere, støtteapparat og alle andre i klubben, sier Solskjær.

Klubbdirektør Ed Woodward er glad for å kunne ønske Solskjær tilbake til Old Trafford.

- Ole er en legende i klubben og har stor erfaring både på banen og som trener. Historien hans i klubben betyr at han lever og ånder for kulturen her og alle i klubben er henrykt over å ha ham og Mike Phelan tilbake. Vi er sikker på at de vil forene spillerne og fansen når vi tar fatt på den andre halvdelen av sesongen, sier klubbdirektør Ed Woodward til klubbens hjemmesider.

Debuterer mot gamleklubben

Solskjær har skrevet under på en kontrakt som gjør han til gigantklubbens manager fram til sommeren. Han får med seg Sir Alex Fergusons tidligere assistent, Mike Phelan, som sin egen assistent. De to kjenner hverandre godt fra før, etter flere år i samme klubb. I tillegg blir Michael Carrick og Kieran McKenna med som trenere.

Dagens annonsering betyr at Solskjær får sin managerdebut for United borte mot hans gamle klubb, Cardiff, førstkommende lørdag. Han var walisernes manager i åtte måneder i 2014, men fikk sparken etter at laget rykket ned fra Premier League. I de påfølgende kampene møter United Huddersfield og Bournemouth hjemme og Newcastle borte. Samtlige er lag «De røde djevlene» normalt skal være sterkere enn, og Solskjær har gode muligheter til å få en pangstart i sin nye klubb.

Dette er imidlertid ikke første gang Solskjær påtar seg et treneranvar i Manchester United. Mellom 2008-2011 var han trener for reservelaget, og kjenner godt til spillere som Paul Pogba, Jesse Lingard og Marcus Rashford fra før.

På lån fra Molde

For et par uker siden signerte Solskjær en ny treårskontrakt med Molde FK, men han blir nå borte fra klubben fram til sommeren. I mellomtiden tar Erling Moe over ansvaret.

Molde FK bekrefter at Manchester United har lånt Solskjær.

- At Manchester United forespør Molde FK om å låne manager er jo i seg selv en begivenhet, og ikke minst en tillitserklæring til både Ole Gunnar og Molde FK. Vi er positive til å låne ut Ole Gunnar, vi ønsker både han og klubben suksess, sier klubbdirektør Øystein Neerland.

- I fotball vet man aldri hva som kan skje. Det får vi bevis for gang etter gang. Dette er en mulighet jeg måtte ta. Gleder meg enormt til å få lede Manchester United fram til sommeren. Samtidig vil jeg følge nøye med hva som skjer her hjemme. Vi har bygd sten for sten og avslutningen av sesongen i år gir oss håp om nok en god sesong. Erling, Trond og Per Magne kommer til å gjøre en meget jobb mens jeg er borte. Samtidig vil jeg takke klubben, og Kjell Inge og Bjørn Rune for nok en gang å ønske meg lykke til i verdens største klubb, sier Ole Gunnar Solskjær til Moldes hjemmeside.

Det er ventet at Manchester United signerer en mer permanent managerløsning etter inneværende Premier League-sesong.

Populær figur

Solskjær er ingen hvem som helst i Manchester United, og hans navn vekker positive assosiasjoner hos de fleste av lagets supportere.

Nordmannen huskes best for hans avgjørende scoring i Champions League-finalen i 1999, da United slo Bayern München 2-1 takket være Solskjærs målteft.

45-åringen ble i sin aktive karriere kjent som «The Babyfaced Assassin» og som en superinnbytter med en nese for mål. Solskjær ble høyt elsket for sin upåklagelige innstilling, hvor han gang på gang kom inn fra benken og avgjorde kampen i de rødes favør.

Han vant også Premier League seks ganger og FA-cupen to ganger i den røde drakta.

På tribunene på Old Trafford henger det fremdeles bannere med Solskjærs navn, og navnet hans runger regelmessig ut over stadion blant lagets supportere. De neste månedene kommer det til å synges sanger om han som aldri før.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!