Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fernando Hierro VM 2018

Bekreftet: Spansk legende tar over Spania

Onsdag fikk Lopetegui sparken av Det spanske forbundet. Sportssjef Fernando Hierro tar over.

TAR OVER: Fernando Hierro. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov
TAR OVER: Fernando Hierro. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov Vis mer

Fernando Hierro tar over som spansk landslagssjef etter at Julen Lopetegui fikk sparken onsdag. Det bekrefter Det spanske fotballforbundet i en pressemelding.

President Rubiales vil i sammen med Hierro møte pressen klokka halv seks. Etter det vil han lede sin første trening og på fredag vil han debutere som landslagssjef i åpningskampen mot Portugal. Det skriver Det spanske fotballforbundet.

50-åringen har vært sportssjef i Det spanske fotballforbundet fram til nå. Omtrent en time etter sparkingen av Lopetegui, kommer bekreftelsen at Hierro tar over laget. Hierro skal ifølge den spanske avisa AS ha rådet presidenten om å ikke sparke Lopetegui, men nå tar han altså over stillingen.

Tidligere har Hierro spilt både for Real Madrid og det spanske landslaget.

Den tidligere midtstopperen erstattet Zinédine Zidane som assistenttrener under Carlo Ancelotti i Real Madrid. I 2016 valgte Hierro å ta over Real Oviedo på nivå to i spansk fotball. Målet var å ta klubben til La Liga, men etter å ha mislyktes i arbeidet tok han jobben som sportsdirektør i Det spanske fotballforbundet. Der har han vært fram til nå.

Nå debuterer han som landslagssjef i VM mot Portugal på fredag.

Lå i kortene

Da beskjeden om at Julen Lopetegui fikk sparken som landslagssjef onsdag, var det mange som tenkte at Fernando Hierro, daværende sportsdirektør, ville få jobben.

Blant annet sa forbundspresidenten Rubiales at valget ville falle på noen som påvirker minst mulig den spanske troppen.

Også den spanske fotballeksperten, Petter Veland, trodde det ble Hierro.

- Det blir trolig Fernando Hierro som kommer til å overta laget, eller Albert Celades, sjefen for U21-laget. Å ta inn noen fra utsida nå vil bare bli rør, sier han til Dagbladet.

Til tross for trenerbråket påpeker Veland at man ikke skal avskrive Spanias VM-sjanser.

- Dette spolerer ikke Spanias sjanser i VM, men er definitivt ikke med på å styrke dem. De har en tropp som er helt der oppe, men nå spørs det hvordan spillerne takler dette bare 29 timer før VM-start.

Akkurat nå er Pablo Sanz Iniesta assisterende trener. Sanz Iniesta er en tidligere fotballspiller som blant annet har spilt i Barcelona.

Bakgrunn

Den ferske landslagssjefen fikk virkelig fart på fotballkarrieren da han startet å spille for Real Madrid i 1989. Der tilbrakte han fem år, hvor han blant annet tok fem La Liga-titler.

Han har også 89 landslagskamper for Spania.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media