Kåre Ingebrigtsen

Bekreftet: Sparket

Kåre Ingebrigtsen (55) er ferdig i Brann, melder klubben på en pressekonferanse. Brann-spiss Daouda Bamba er ikke enig i avgjørelsen.

SLUTT: Kåre Ingebrigtsens Brann-eventyr er over. Foto: NTB
SLUTT: Kåre Ingebrigtsens Brann-eventyr er over. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kåre Ingebrigtsen er ferdig som Brann-trener etter bare ett år i jobben, informerer styreleder Birger Grevdal på en pressekonferanse.

Det var VG som meldte om saken først, og klubben bekreftet senere avgjørelsen klokken 22 mandag.

- Vi takker Kåre for lojaliteten han har hatt for prosjektet vårt, sier styreleder Birger Grevstad og fortsetter:

- Det har vært en vanskelig dag for styret, men vi står bak avgjørelsen om å avslutte samarbeidet med Kåre. Vi skrinlegger ikke prosjektet, og jobber med å finne en ny trener, sier han videre.

Styrelederen opplyser om at Ingebrigtsen ikke vil snakke med media i kveld.

Han ville heller ikke gå nærmere inn på hvilke trenerløsninger det nå sees på. Han bekreftet samtidig at Ingebrigtsens assistent Eirik Horneland blir i klubben.

- Vi har ansatte på kontrakt, som dere selv vet. Horneland har jo kontrakt med klubben, så dette har ingen ting å si for hans stilling i klubben, sa han.

Brann har som kjent hatt en fryktelig sesong i årets Eliteserie, og er i stor fare for å igjen rykke ned til OBOS-ligaen. Bergensklubben ligger nest sist i ligaen, med bare sju poeng på 14 kamper.

- Veldig lei meg

Brann-spiss Daouda Bamba hyller Ingebrigtsen på Instagram.

- Jeg er veldig lei meg. Du hadde kvaliteten til å ha suksess med klubben, men du fikk ikke muligheten. Ønsker deg alt det beste sjef, aldri stopp å smile og være positiv, skriver han.

TAKKER: Daouda Bamba har bare positive ting å si om Kåre Ingebrigtsen Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TAKKER: Daouda Bamba har bare positive ting å si om Kåre Ingebrigtsen Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Hodeløst

Eurosports ekspert Joacim Jonsson er ikke overrasket, men slakter måten klubben har håndtert situasjonen.

- Hva skal man si. Dette oppsummerer bare Brann som klubb, uten mål og retning. Skulle de sparke han burde de gjort det for flere uker siden, men da var alle fornøyde. Plutselig er alt forandret. Alt som skjer i klubben nå er bare rør, sier Jonsson til Dagbladet.

- Har du noen umiddelbare tanker om erstatter?

- Det blir vel en danske som ikke kjenner ligaen i det hele tatt. Det har jo vært stor import derfra i det siste. Hva skal nå liksom skje med strategien om å satse lokalt og ung? Umulig å vite, sier Jonsson frustrert.

SKEPTISK: Eurosports Joacim Jonsson er bekymret for Branns framtid. Foto: Eurosport / discovery+ / NTB
SKEPTISK: Eurosports Joacim Jonsson er bekymret for Branns framtid. Foto: Eurosport / discovery+ / NTB Vis mer

Den ivrige Brann-supporteren og Bataljonen-medlem, Sean Røskeland, mener at styret gjør rett beslutning i å skille lag med trønderen.

- Det er helt riktig å skille lag med Kåre Ingebrigtsen. Jeg liker ham virkelig, først av alt typen, og hadde et stort håp om at han skulle få det til med Brann, men sånn gikk det ikke. Én seier på årets fjorten første kamper er ikke bærekraftig. Vemodig, men nødvendig, skriver Røskeland på Twitter.

«Vi må snakke fotball» er et snapchat-program laget av Dagbladets reporter Henrik Ljosland. I denne ukas episode tipper vi Eliteserien 2021. Vis mer

- Ingen fredet

Gårsdagens 1-1 kamp mot Mjøndalen ble dermed trønderens siste kamp som Brann-sjef. Allerede etter kampen i går ble det annonsert at dagens møte skulle finne sted.

- Som jeg har sagt mange ganger: Ingen er fredet i denne klubben nå, sa styreleder Birger Grevstad til BT. Styrelederen holdt sine ord og Kåre Ingebrigtsen står nå på bar bakke uten jobb.

Trønderen kom til klubben 8. august i fjor, men resultatene har ikke gått slik han eller Bergensklubben ville.

Totalt ble det 31 kamper for 55-åringen som har ei fortid i Rosenborg, APOEL og KV Oostende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer