Verdens lengste ishockeykamp:

Bekreftet: Storhamar - Sparta er Guinness-rekord

Oppretter ny kategori.

GUINNESS REKORD: Storhamar vant verdens lengste ishockeykamp da de sikret 2-1-seier mot Sparta i 11. periode i sin kvartfinaleserie i NM-sluttspillet søndag.
Foto: Fredrik Olastuen / NTB scanpix
GUINNESS REKORD: Storhamar vant verdens lengste ishockeykamp da de sikret 2-1-seier mot Sparta i 11. periode i sin kvartfinaleserie i NM-sluttspillet søndag. Foto: Fredrik Olastuen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ishockeykampen mellom Storhamar og Sparta i NM-sluttspillet søndag kveld (og natt til mandag) havner som en verdensrekord hos «Guinness World Records».

Det får Dagbladet bekreftet i dag.

- Den lengste profesjonelle ishockeykampen er på 217 minutter og 32 sekunder, mellom Storhamar og Sparta Warriors (fra Norge) i Hamar OL-amfi, Hamar, Norge, 12. mars 2017, skriver Guinness' pressesjef Amber-Georgina Gill til Dagbladet.

Fikk først nei

Det skjer kort tid etter at Dagbladet fikk fortalt at rekordkampen på Hamar ikke ville bli noen Guinness-rekord.

Først ble det opplyst at den lengste ishockeykampen - en veldedighetskamp - i Canada fra 2015, ville bli stående som den lengste maraton-kampen noensinne. Da ble det spilt ishockey i utrolige 250 timer, tre minutter og 20 sekunder.

Nå er det derimot bestemt at Storhamar og Sparta får plass på lista.

- Etter å ha snakket med sjefen for sportsavdelingen har vi opprettet en ny kategori: Verdens lengste profesjonelle ishockeykamp, opplyser Gill til Dagbladet.

Storhamar vant til slutt 2-1 etter 217 minutter og 14 sekunder - noe som skal være verdensrekord og den lengste kampen i historien.

Gammel rekord

Den gamle rekorden ble satt i NHL for 81 år siden.

Datoen var 24. mars 1936 og Detroit Red Wings reiste til Canada for å møte Montreal Maroons i Montreal.

Dette var lagenes første møte i semifinalene i Stanley Cup (best av fem). Modere «Mud» Bruneteau ble matchvinner og satte inn 1-0. Da var det spilt i 176 minutter og 30 sekunder og avgjørelsen kom i den sjette perioden med overtid.

Storhamar leder nå 3-2 i kamper og kan selv avgjøre alt i Sarpsborg i kveld klokka 19.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer