Bekreftet: Største VM-kvote på seks år

Får med flere hjelperyttere. Men OL-plasser står i fare.

MEDALJEKANDIDATER: Alexander Kristoff (til venstre) og Edvald Boasson Hagen får som ventet med seg ytterligere fire lagkamerater til VM i USA, så sant de holder seg skadefrie selv. Bildet er tatt i forkant av det tilsvarende mesterskapet i spanske Ponferrada i 2014. Foto: JAVIER SORIANO / Afp / NTB scanpix
MEDALJEKANDIDATER: Alexander Kristoff (til venstre) og Edvald Boasson Hagen får som ventet med seg ytterligere fire lagkamerater til VM i USA, så sant de holder seg skadefrie selv. Bildet er tatt i forkant av det tilsvarende mesterskapet i spanske Ponferrada i 2014. Foto: JAVIER SORIANO / Afp / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Tirsdag ettermiddag kom den endelige bekreftelsen da Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) oppdaterte sine rankinger:

Norge har kvalifisert seks ryttere til VM-fellesstarten i Richmond 27. september.

I kontorene til Norges Cyckleforbund har man allerede regnet seg fram til dette, og en stund vært klar over antallet norske VM-ryttere som kan sendes til USA.

Sterke resultater på europatouren de siste ukene har levnet liten tvil om at Norge fortsatt ville være blant de elleve beste nasjonene på europatouren.

Siden europeiske land som er inne blant de ni beste på verdenstouren strykes når VM-plassene fra Europa skal fordeles, løftes Norge til sjetteplass i Europa.

Det gir den største kvoten av nordmenn i mennenes fellesstart siden 2009, da hele ni mann startet med norske landslagsdrakter i sveitsiske Mendrisio.

Bedre vilkår- Det er litt vanskelig å si hvor mye det betyr av vi får med seks stykker. Thor Hushovd vant jo VM da vi bare hadde tre ryttere. Men forutsetningene til noen av dem vi har med, som Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, bedres. Sjansen øker for at de kan lykkes, påpeker sportssjef Hans Falk i Norges Cyckleforbund i samtale med procycling.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.