Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tom Nordlie er ny LSK-trener - takker kona

Bekreftet: Tom Nordlie tar over LSK

Tom Nordlie vender tilbake til klubben som sparket ham for ti år siden. 57-åringen kjenner både LSK og kvalik-motstander Start godt.

NY TRENER: Tom Nordlie skal lede LSK i de to kvalifiseringskampene mot Start 7. og 11. desember. Foto/video: Vedlog/Filtvedt/Løkås Vis mer

Som Dagbladet erfarte tidligere i dag, er Tom Nordlie ansatt som ny LSK-trener.

Nyheten er nå bekreftet. Nordlie ble presentert som Lillestrøms nye trener på Åråsen kl. 12.00.

- Det skjer fort i fotball. Jeg våknet opp med 120 ubesvarte anrop i går, sier 57-åringen innledningsvis på pressekonferansen.

- Jeg spurte kona. Hun svarte: «Har du ikke tenkt å greie dette?» Så jeg har støtte derfra, forteller Nordlie.

Han opplyser at han terminerer kontrakten med Skeid, som han ledet til nedrykk fra OBOS-ligaen denne sesongen.

Nordlie trekker fram kjennskapen til både LSK og til Start, altså motstanderen i kvalifiseringen, som fordeler i oppdraget han nå skal begi seg ut på, altså å redde eliteserieplassen til LSK.

NY LSK-TRENER: Tom Nordlie ble i dag presentert på Åråsen som Lillestrøms nye trener - i to kamper. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NY LSK-TRENER: Tom Nordlie ble i dag presentert på Åråsen som Lillestrøms nye trener - i to kamper. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Det er en utfordring som jeg synes er optimal. Det er den ultimate utfordring. Så er spørsmålet hvor mye jeg kan påvirke ei gruppe på fem-seks treninger og to kamper. Det handler ikke om å lære så mye nytt, men å strukturere og få inn nye ideer, mener LSKs nye trener.

Kortidskontrakt

Nordlie trente romerikslaget fra 2006 til 2008 og førte Lillestrøm til cupgull i 2007. Året etter trakk han seg etter en tøff sesonginnledning.

- Det er noe med dette som trigger meg, selv om jeg ikke har lyst til å bli stemplet som en som prøver på slike redningsoperasjoner. Men når moderklubben spør, sier hjertet ja. Dette er klubben i mitt hjerte. Jeg har også en revansjelyst fra sist jeg var her, forklarer Nordlie.

Han har i utgangspunktet bare en kontrakt som gjelder for de to kvalifiseringskampane mot Start, men håper å få kontrakten utvidet.

- Jeg må gjøre det bra for at det skal skje. Jeg håper at dette kan føre til noe mer.

Samtaler i går

Det har i lengre tid blitt spekulert om at Nordlie skal overta jobben etter sparkede Jörgen Lennartsson.

Nordlie bekreftet selv at det hadde kommet en henvendelse fra klubben mandag kveld.

- Da vet dere mer enn meg, men jeg kan si så mye som at jeg har fått en henvendelse fra LSK, og har vel nå 160-170 ubesvarte henvendelser fra media. Ingenting er klart, og jeg har fremdeles kontrakt med Skeid. Morgendagen får vise hva begivenhetene blir til, sa Nordlie til Eurosport i går kveld.

I videre prat med Eurosport la ikke Nordlie skjul på at det kanskje ikke ville være det lureste å ta fatt på LSK-jobben, en jobb som i skrivende stund bare virker å dreie seg om de to kvalikkampene mot Start søndag og onsdag i neste uke.

- Det er en gamling for meg. Jeg har ett år igjen med Skeid, og dette dreier seg i så fall om to kamper. Det er en ganske utfordrende og umulig oppgave. Sånne ting har jeg ikke vært redd for før. At man i det hele tatt vurderer der er på grunn av forholdet mitt til klubben, sier Nordlie, som også sier at han har lyst til å rette opp igjen inntrykket han etterlot seg da han måtte gå fra jobben i 2008.

- Om man ender opp med å gjøre dette er det mer med hjertet enn med hodet. Jeg vet ikke hvor klokt det er, akkurat, fortsetter han.

Sparket i 2008

Nå er altså Tom Nordlie tilbake i klubben han trente til cupgull og en 4.-plass mellom 2007 og 2008. Den siste sesongen endte derimot i skuffelse, og Nordlie gikk av mens laget lå på 13.-plass på tabellen.

De siste årene har 57-åringen vært sjef for kvinnelaget til Avaldsnes og Skeid. Årets sesong i OBOS-ligaen endte med nedrykk for Oslo-klubben.

- Inne i en ond spiral

Lennartsson tok farvel med klubben på denne måten:

- Vi er kommet inn i en ond spiral og har ikke klart å ta de poengene vi vil ha. Som hovedtrener tar jeg det fulle ansvaret for at vi ikke har vært bra nok denne høsten, skriver svensken i et avskjedsbrev.

- Jeg og klubben har hatt en god dialog om situasjonen vi er i nå. Dette endt med at det blir en ny trener som leder laget i de to to avsluttende kvalikkampene. Jeg har stor forståelse for det, selv om jeg tror vi hadde klart det, fortsetter svensken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media