Bekreftet: TV 2 vant kampen om Premier League-rettighetene

I tre nye år.

PÅ TV 2: Premier League forblir på TV 2, ifølge Kampanje.
Foto: ian Hodgson/Daily Mail/Solo Syndication
PÅ TV 2: Premier League forblir på TV 2, ifølge Kampanje. Foto: ian Hodgson/Daily Mail/Solo SyndicationVis mer

(Dagbladet): TV 2 bekrefter at de har sikret seg Premier League-rettighetene i tre nye år.

Det skriver kanalen i en pressemelding.

TV 2 og Discovery har vært i hektiske møtevirksomheter i dag. Nå skal altså TV 2 ha vunnet kampen om Premier League.

- For en gledens dag for TV 2. Det er en enorm lettelse og glede, sier TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen til Dagbladet.

- Selv om det er tredje gang vi sikrer oss rettighetene, tror jeg vi aldri har vært mer glad enn vi er nå. Vi har bitt negler ned til albuen, så da vi fikk den positive meldingen, var det helt ubeskrivelig, forteller Jansen Hagen.

Slipper å kutte Det betyr svært mye for kanalen. Ifølge Kampanje kommer halvparten av det ordinære driftsoverskuddet fra Premier League. Det tilsvarte 285 millioner kroner i fjor.

Det impliserer at TV 2 måtte ha kuttet kraftig om de hadde smitet Premier League-rettighetene. Det slipper de imidlertid nå.

TV 2 har hatt rettighetene for Premier League siden 2010 og har siden satset tungt på å gi seerne et best mulig tilbud fra engelsk fotball.

- Det som har vært godt nok tidligere, vil ikke være godt nok i fremtiden. Vi må gjøre det vi kan for å gi seeren et enda bedre tilbud, sier Jansen Hagen.

- Bare å gratulere Nå vil de vise Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Manchester City og co frem til 2018/19-sesongen.

- Det er bare å gratulere. TV 2 gjør en fantastisk jobb med Premier League og behandler rettighetene på en meget god måte, sier Discoverys sportssjef Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.

Han vil verken bekrefte eller avkrefte om de har vært med i kampen om Premier League.

- Men slike rettigheter er omtrent til salgs fra dagen de er kjøpt, sier Aalbu.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram