NY KLUBB: Eirik Ulland Andersen skifter klubb fra Strømsgodset til Molde. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
NY KLUBB: Eirik Ulland Andersen skifter klubb fra Strømsgodset til Molde. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Bekreftet: Ulland Andersen skrev fireårskontrakt med Molde

Midtbaneprofilen Eirik Ulland Andersen (26) selges fra Strømsgodset til Molde, der han skal spille de neste fire årene.

Den tidligere Haugesund- og Hødd-spilleren undertegnet avtalen med Molde onsdag. Han hadde i utgangspunktet kontrakt med Godset ut årets sesong.

- Eirik Ulland Andersen er hentet ut fra at han passer midt i blinken til hvordan vi ønsker å spille. Det handler om å holde ballen langs bakken, spille mellom ledd og komme til avslutninger. Eirik er som skapt for måten vi ønsker å spille fotball på, sier hovedtrener Erling Moe i Molde i en pressemelding.

Andersen skal ha vært ønsket av Ole Gunnar Solskjær, som har permisjon fra managerjobben i Molde for å lede Manchester United.

I Molde ønsker den offensive midtbanemannen å vinne trofeer.

- Det føles fantastisk. Jeg gleder meg veldig til dette og har gjort det lenge. Jeg har lyst til å vinne gull og tror sjansen er god for det her. Jeg kommer også til en spillergruppe som kan passe meg bra, og hvor det er en sterk vinnermentalitet som jeg ønsker å bli en del av, sier han.

I 2017 ble Andersen kåret til årets spiller i Eliteserien av NTB. Den sesongen imponerte han med elleve mål og fem assists for Strømsgodset. I fjor ble det 13 målpoeng (6/7) i Eliteserien.